Gólra gól - hazai siker született Újpesten

Az Újpest 2-1-re legyőzte a Magyar Kupa-címvédő vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.


A házigazda a magyar válogatott Csoboth csukafejesével már az első percben megszerezte a vezetést a Magyar Kupa címvédőjével szemben, majd Senkónak nagyot kellett védenie, hogy csapata ne kerüljön kétgólos hátrányba.

A Zalaegerszeget látszólag megzavarta a hamar esett gól, de rendezte sorait és az első felvonás második felében már inkább a vendégek irányították a játékot. Szalaynak több helyzete is adódott, a 25. percben egy szép cselt követően a tizenhatosról csavarta a kapura a labdát, amely centiméterekkel szállt a kapu fölé. Az első NB I-es meccsén pályára lépő Tóth Ákos durva becsúszása után egyből sárga lapot kapott, és nem telt el két perc a következő sárga lapos figyelmeztetésig, ekkor a vendégek középpályása, Szendrei lekönyökölte a levegőben Onovót, akinek felszakadt a szemöldöke, és kénytelen volt elhagyni a pályát. A félidőhöz közeledve Sajbán került lövőhelyzetbe, ezt azonban Banai bravúrral védte, majd Csóka a hosszabbítás utolsó pillanataiban bombázott az újpesti kapu irányába, lövése azonban a felső lécről a gólvonalra pattant, ezt a videóbíró ellenőrizte, de végül a játékvezetők nem ítéltek gólt.

A második félidő elején ZTE nyomott, aminek a 60. percben meg is lett az eredménye. Mim egyenlített, majd a szünetben becserélt Ambrose kevesebb mint egy perc alatt visszaállította az egygólos különbséget. A meccs végéhez közeledve sem lassult a játék, mindkét oldalon adódtak komoly helyzetek, ám Senkó és Banai is résen volt. Utóbbi oldalba térdelte csapattársát, Anculaszt, miközben kiütötte a labdát a kapu előteréből.

Az újpestiek próbálták tördelni a játékot, ezért a játékvezető kilencperces hosszabbítást rendelt el, de a ZTE-nek már nem sikerült az újabb egyenlítés.

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

Videók