Gera Zoltán: A futball a szurkolóknak szól

Két szó, ami nagyon jól jellemzi a magyar legendát: Alázat és született tehetség.


Hétfőn került sor a Magyar Aranylabda-díj 2020-as kiadásának az eredményhirdetésére. A Magyar Aranylabda-díjat 1998-ban hívta életre a Foci Magazin, az 1999-ben megalapított nb1.hu jogelődje. A szavazáson a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szakírók és szerkesztőségek voksoltak, immáron 23. alkalommal. Az eseménynek a Domus Vinorum Borház adott otthont.

Idén egy új kategóriában is szavaztak az újságírók. Az évtized futballistája díjat Gera Zoltán nyerte. Véber György, az Újpest és a magyar válogatott korábbi kiváló labdarúgója így vélekedett a nyertesről.

„Talán itt lehetett a legnehezebb dolga a szavazóknak, mert itt elég jó kínálat volt. Az elmúlt tíz év nem szűkölködött olyan labdarúgókban, akik remek teljesítmény és karriert futottak be. Az első hely azt gondolom, hogy elvitathatatlan, hiszen nemzetközi kupadöntőig vezette a Fulham csapatát és két angol klubnak is a legendája, illetve egy magyarnak is.”

Ezt követően maga a győztes is megszólalt.

„Szeretném mindenkinek megköszönni, aki rám szavazott. Ez nagyon jó érzés, boldog vagyok, hogy így emlékeznek vissza sokan a pályafutásomra. Annak örülök, hogy nagyon sok tehetséges magyar játékost látok most nálunk, akik már külföldön is megállják a helyüket. Bízok benne, hogy az elkövetkezendő tíz évben rengeteg sikert fognak és fogunk elérni.”

 

Gera Zoltán lett az Évtized Labdarúgója!

2021.02.08. 23. Magyar Aranylabda-díj eredményhirdetés, ahol élőben kapcsoltuk Gera Zolit Telkiből. Résztvevők a helyszínen:Simon Zoltán az nb1.hu főszerkesz...

AZ ÉVTIZED FUTBALLISTÁJA
1. Gera Zoltán (Fulham, West Bromwich, Ferencváros, magyar válogatott) 140 pont
2. Király Gábor (1860 München, Fulham, Haladás, magyar válogatott) 57 pont
3. Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hoffenheim, Hannover, magyar válogatott) 49 pont

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók