Fordulatos zárómérkőzést játszott a Budafok a Koper ellen

A BMTE az utolsó szlovéniai edzőmérkőzésén 3-2-re kikapott az élvonalbeli FC Kopertől.


Tizenegy napon belül ötödik mérkőzését játszotta A Budafoki MTE hétfőn a szlovéniai edzőtáborban. Ellenfele az élvonalba idén visszajutott, korábbi bajnok FC Koper volt.

Jól kezdték a budafokiak az utolsó Kranjska Gora-i találkozót, sokat birtokolták a labdát. A 34. percben mégis a Koper szerzett vezetést egy szabadrúgást követő fejesgóllal. (0-1) A játék képe a második félidőben sem változott. A Budafok támadott, irányította a meccset, ám egy kontratámadás végén a szlovének megduplázták előnyüket az 56. percben. (0-2)

A BMTE csapatának futnia kellett az eredmény után, de a hátrány ellenére nem adták fel. Becsülettel mentek előre és a folytatásban három percen belül egyenlítettek.

A 62. percben Soltész István lövése után Zsóri Dániel mozdult a kipattanó labdára, amikor támadójukat visszahúzták. A jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette. (1-2) A 65. percben Lőrinczy Attila végzett egy szabadrúgást mintegy 22 méterre a szlovének kapujától és nagyszerűen lőtt a jobb sarokba. (2-2)

A győztes gólt a Koper szerezte meg a 67. percben. (2-3)

"A Koper helyzet nélkül vette be kétszer is a kapunkat" - kezdte értékelését Csizmadia Csaba vezetőedző. "Frissebbek voltunk, miután a cserék pályára léptek, a végén azonban egy szép átlövés eldöntötte a meccset. Kétnaponta játszottunk az elmúlt időszakban, a végére elfáradtunk. Elértünk egyfajta holtpontot, de ez ilyenkor normális. Az edzőtábor rendkívül hasznos volt. A tervezett munkát elvégeztük, a játékosok pótolták azt a meccsterhelést, ami a koronavírus-járvány miatt elmaradt az utóbbi hónapokban. A mai kilencven perc arról is szólt, hogy ne sérüljön meg senki."

Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-FC Koper 2-3 (0-1)
Gólszerzőink: Zsóri ('62 - büntetőből), Lőrinczy ('65)

BMTE: Kovács Z. - Fekete, Romić, Oláh B., Kirják - Soltész I., Micsinai - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D.
Pályára lépett még: Bese B. (k), Margitics, Medgyes S., Filkor, Skribek, Lőrinczy, Takács R., Zsóri

Vezetőedző: Csizmadia Csaba 

Borítókép: bmte.hu

Videók