Fordulatos meccsen győzte le a Honvéd a sereghajtót - videó

Meg nem adott gól, 6 találat és kispesti győzelem a Hidegkuti Nándor Stadionban.


A kupagyőztes Budapest Honvéd hazai pályán 4-2-re legyőzte a sereghajtó és már kiesett Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójának szerdai játéknapján.

Agilis letámadással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely ennek köszönhetően még a kapura is veszélyt jelentett.

A kispestiek állták a rohamokat, többször ígéretes akciót vezettek, majd a 20. percben háromérintős kontra végén - Levkovich kidobta, Mezghrani beadta, Gazdag belőtte - megszerezték a vezetést.
Ezt követően a Honvéd mezőnyfölénye egyre inkább egyértelművé vált, a kaposvári gárda játékában az agresszivitás már nem párosult kellő lendülettel. Szünet utáni kényelmességére ráfizetett a Honvéd: a Rákóczi előbb nagy helyzetet hagyott ki, majd szabadrúgás után Bévárdi csúsztatott fejesével egyenlített.A felpaprikázott kispestiek négy perccel később úgy vették vissza a vezetést Hidi lövésével, hogy előtte les miatt tévesen egy szabályos góltól fosztotta meg őket Antal játékvezető.

Gazdag pazar átemelésével a 65. percben már kétgólos volt a különbség, a hátralévő időben pedig rutinosan lassította és a mezőnyben próbálta tartani a játékot a házigazda. 
A vendégcsapatba a kispadról friss erők érkeztek, és miután egy kontrából - Levkovich fölösleges kifutását kihasználva - sikerült csökkenteniük a különbséget, a hajrában beszorították ellenfelüket.
Volt egyenlítési lehetősége is a Rákóczinak, kontrából viszont ismét a hazaiak találtak be ezzel lezárva az összecsapást.

A Honvéd sorozatban hatodszor győzte le a Kaposvárt, amellyel szemben már 11 találkozó óta veretlen. A kispestiek a szezon 17. hazai fellépésén - négy döntetlen és hét vereség mellett - hatodszor győztek, a kaposváriak 16. idegenbeli találkozójukon egy-egy győzelem és vereség mellett 14-szer maradtak alul.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (1-0)

gólszerzők: Gazdag (20., 65.), Hidi (62.), Kukoc (94.), illetve Bévárdi (58.), Balázs Zs. (83.)
sárga lap: László (85.), Lovric (91.) Kukoc (94.)

Borítókép: honvedfc.hu

Sport365.hu - Ideiglenesen kikerült a kieső zónából a Debrecen

A harmadik helyért és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulás jogáért küzdő Mezőkövesd a hajrában kapott góllal alulmaradt a vendég, kiesés elől menekülő Debrecennel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szerdai játéknapján. A nyitó negyedóra tapogatózó játékkal, sok hibával telt - a legizgalmasabb esemény Kundrák és Szécsi összefejelése volt, később mindkét debreceni játékost le kellett cserélni.

Videók