Felcsúton okozott meglepetést a ZTE

A hazaiak nyeretlenek, a zalaiak hibátlanok eddig idén.


A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg 1-0-ra győzött a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerda esti mérkőzésén.

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést: a videobíró Nagy Zsoltnál vett észre egy kezezést a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Antonio Mance értékesítette magabiztosan. Tovább támadott a Puskás Akadémia, de a felcsútiak a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztak. A ZTE játékosainak a védekezés mellett kontrákra is volt ereje, ám a szünetig újabb gólt nem szereztek.

Fordulást követően rögtön egyenlíthetett volna a hazai csapat, Szendrei Norbert azonban a gólvonalon mentette Gruber Zsombor lövését. Negyedóra elteltével Dombó Dávid védett ziccert, az ellentámadásból Yohan Croizet sem tudott az üres kapuba találni. Tovább próbálkozott a Puskás Akadémia, Jakub Plsek keresztlécre fejelt labdájánál közel jártak az egyenlítéshez, de a kapuba nem tudtak betalálni, így a ZTE elvitte a három pontot Felcsútról.

A tavaszi szezont két sikerrel kezdő kék-fehérek az Újpestet megelőzve a kilencedik helyre jöttek fel, egyúttal hat pontra eltávolodtak a kiesőzónától. A felcsútiak három kör óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 19. forduló: Puskás Akadémia FC - Zalaegerszegi TE FC 0-1 (0-1)
Pancho Aréna, v.: Erdős
gólszerző: Mance (15., 11-esből)

Puskás Akadémia FC:
-------------------
Pécsi - Maceiras, Szolnoki, Stronati, Ormonde-Ottewil (Bévárdi, 56.) - Corbu, Favorov (Vékony, 83.) - Komáromi (Slagveer, 76.), Nissila (Plsek, a szünetben), Nagy Zs. - Puljic (Gruber, a szünetben)

Zalaegerszegi TE FC:
--------------------
Dombó - Várkonyi, Evangelu, Szafronov - Szendrei N., Mim (Csóka, 94.), Sankovic, Bedi, Medgyes (Kiss B., a szünetben) - Mance, Croizet (Meshack, 75.)

Borítókép: ZTE FC Zalaegerszeg/Facebook

Videók