"Fejben már elfocizgatok éjszaka" - Horváth Ferenc, a Kecskemét vezetőedzője

Horváth Ferencben, a Kecskemét vezetőedzőjében már dolgozik az izgalom a nyitány előtt, ám ami biztos, továbbra is csak a szívvel-lélekkel küzdő játékosokban bízik.


- Mennyire lehet nyugodt egy edző pár nappal a rajt előtt?
"Most már annyira nem, mindig úgy van vele az ember, hogy ahogy közeledik a meccs, úgy egyre idegesebb. Amikor elkezdődik, akkor már minden rendben, onnantól már bárkit le lehet győzni. Azért ilyenkor növekszik a feszültség, éjszaka fel-felébredek már én is. Elfocizgatok fejben úgy háromtól négyig, háromtól ötig hajnalban."

- A felkészülés elején arról beszéltünk, hogy szeretnél több új dolgot is kipróbálni, illetve játékban is vannak új elképzeléseid. Mennyire tudtad megvalósítani ezeket?
"Az új típusú dolgok beváltak, sokat erősödtek a játékosok azokon a területeken, melyek a futballhoz szükségesek. Az új játék megvalósítása már nehezebb történet volt, elkezdtünk valamit, aztán érkeztek játékosok, akikkel egy másfajtát is gyakoroltunk. Ez nem baj, így már két rendszerben is lehet gondolkodni, reményeim szerint mindkettő sikeres lesz!"

- Könnyű ellenfelet éppenséggel nem kaptunk így nyitásként.
"Egyik ellenfél sem könnyű, én nem bánom, hogy itthon kezdünk a Debrecennel. Remélem sokan lesznek és mellettünk állnak majd a szurkolók. Biztos, hogy olyan csapat lesz a pályán, mely szívét-lelkét kiteszi. Ebből nem engedek egy tapodtat sem, aki nem tesz meg mindent a klubért, az nem fog játszani, legyen az bárki."

Videók