Ezért írnak Király Gáborról Brazíliában Puskás születésnapján

"Ez az, pizsamás kapus!" - a magyar kapust dicsőíti a fél világ.


 

Világszerte komoly visszhangot kapott Király Gábor szerződéshosszabbításának ténye. Mint ismeretes, a 41. születésnapját épp április 1-én ünneplő, legendás Haladás-hálóőr 2019 júniusáig biztosan a szombathelyiek kapuját védi - ez pedig azt jelenti, akár 43 esztendős koráig állhatja a sarat a kapuban - írja az nb1.hu.

 

1300 oldalas jelentés készült a FIFA legnagyobb botrányáról " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 22 hónapos belső vizsgálat után elkészítette jelentését a szervezetben korábban tapasztalt magas szintű korrupcióról és törvényszegésekről, az 1300 oldalas anyagot pedig átadta a svájci hatóságoknak. "A FIFA most újra csak a játékra, a szurkolókra és világszerte a labdarúgókra koncentrálhat" - nyilatkozta Gianni Infantino, a FIFA elnöke, aki tavaly követte a poszton a szervezetet érintő korrupciós botrányt követően 2015-ben lemondott Joseph Blattert.

 

Az örömteli kontraktusra felkapta a fejét a világ: egykori sikerei színhelyein, így Angliában és Németországban is elégedetten konstatálták a hírt, de írtak róla Brazíliában és Olaszországban is. Utóbbi helyen "Eb-ikon pizsamás kapusként" titulálták őt, s a legnagyobb portálok - a La Gazzetta dello Sport és az olasz Eurosport - kiemelten foglalkoznak vele. Mint közlik: Király Gábor pályafutása párhuzamba állítható Gianluigi Buffonéval: egyikük sem akarja egyhamar abbahagyni szeretett sportágát. 

Videók