Ez fájdalmas ötös volt a Budafoknak. A kiesés szélére sodródott az újonc

A kék-fehérek hat pontra léptek el a fővárosi csapattól.


A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg hazai pályán 5-0-ra legyőzte a kieső helyen álló Budafokot a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának keddi játéknapján.

A kék-fehérek sikerükkel hat pontra elléptek a hét kör óta nyeretlen fővárosiaktól.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
ZTE FC-Budafoki MTE 5-0 (2-0)

Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Koszta (36., 37., előbbit 11-esből), Szánthó (57.), Favorov (66.), Futács (89.)
sárga lap: Zimonyi (21.), Favorov (30.), Koszta (42.), illetve Zeke (18.), Nikolic (35.), Filkor (36.), Jagodics (55.), Oláh (69.)

ZTE FC:

Demjén - Szépe (Németh E., 83.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Bedi - Babati, Sankovic, Favorov (Kovács B., 83.), Szánthó (Vass P., 77.) - Zimonyi, Koszta (Tajti, 71.)

Budafoki MTE:

Bese - Huszti, Jagodics, Nikolic, Zeke (Medgyes, a szünetben) - Filkor (Csonka, a szünetben), Oláh - Skribek (Szabó M., 64.), Lőrinczy (Kulcsár K., a szünetben), Takács R. (Ihrig-Farkas, 59.) - Kovács D.

Az első félidő első fele a kezdeti nagy lelkesedés után kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem forogtak veszélyben, inkább a küzdelem dominált. A játékrész derekától a Zalaegerszeg fokozatosan átvette az irányítást, majd két percen belül Koszta révén kétgólos előnyre tett szert.

A szünetben leszakadt az ég, de a meccs képén sem az eső, sem a pihenő nem változtatott: bár a fővárosiak hármas cserét követően lendületesen kezdtek, mégis a ZTE akarata érvényesült. A hazaiak a harmadik góljukkal el is döntötték a találkozót.

A hátralévő időben is a kék-fehérek futballoztak veszélyesebben. Favorov és Futács is betalált, így a ZTE végül koncentrált és elszánt játékával nagyon magabiztosan múlta felül közvetlen riválisát, és nagy lépést tett élvonalbeli tagságának megőrzése felé.

Borítókép: Facebook.com/ ZTE Fc 

Videók