"Érthetetlen": Nem tudott dönteni az MLSZ Király ügyében

A klub ikon reagált.


 Az MLSZ Fellebviteli Bizottsága elé került Király Gábor kiállítása többszöri fellebezés után. A bizottság viszont csütörtöki ülésén nem tudta eldönteni, jogos volt-e a Ferencváros ellen kiállított Király Gábor piros lapja, ezért elnapolta az ügyet. A Haladás és a magyar válogatott ikonja hivatalos weboldalán reagált a döntésképtelenségre, és nem igazán fogta vissza magát: 

"Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága csütörtökön 16 órakor tárgyalta az ügyemet és azon ismertette a bizonyítékként szolgáló hangfelvétel akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentését. A szakértői jelentés nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

Mivel idézés hiányában nem vehettem részt az ülésen sem én, sem jogi képviselőm, így eljárási jogaimmal nem élhettem. A  jegyzőkönyv szerint erre csak további külön nyilatkozatban van módom, közben pedig a felfüggesztésem továbbra is érvényben van.
 
Mivel minden bizonyíték rendelkezésre állt a döntéshozatalhoz, érthetetlen számomra a halasztás.
 
Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása..."
 
Mint ismert, a Haladás és a magyar válogatott ikonja azért kapott hárommeccses eltiltást, mert a Fradi ellen vívott bajnokijukon Lovrencsics vezetőgólját követően lest reklamált, és Karakó Ferenc jegyzőkönyvébe az állt, nyomdafestéket nem tűrő sértéseket vágott a fejéhez. A játékos ezt azóta is tagadja. Király az ügy lezártáig nem játszhat, vagyis egyelőre a DVTK és az MTK elleni bajnokikat is ki kell hagynia.

Videók