Együttműködés a Ferencváros és kolozsvári CFR között

Együttműködés kezdődik a Ferencváros és a CFR Cluj között, amelynek keretében a nyártól a kolozsvári futballklub tulajdonában lévő játékosok érkezhetnek a zöld-fehérekhez.


A Ferencváros ma este a CFR ellen búcsúztatja az Albert Stadiont, valamint korábbi kiválóságait, Lipcsei Pétert, Dragóner Attilát, Balog Zoltánt, Lisztes Krisztiánt, Keller Józsefet és Rósa Dénest - tájékoztat a klub honlapja. A mérkőzés előtt a két klub közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették: a Ferencváros és a Kolozsvár együttműködési megállapodást köt.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Ferencváros ebben az idényben a dobogóra, a következő szezonban a bajnokság megnyerésére tör. A következő évek célkitűzése pedig az európai kupaporond, az Európa Ligába, majd a Bajnokok Ligájába való bejutás. A vezető kifejtette: a feladat természetesen nem könnyű, így a jövőben a Kolozsvártól olyan futballisták érkezhetnek együttesünkhöz, akik segítik elérni ezeket a célokat.

A kolozsváriak részéről, Pászkány Árpád, a CFR tulajdonosa nyilatkozott, aki a román harmadosztály aljáról építette fel csapatát, amellyel az elmúlt évek legsikeresebb román klubja lett: többször is megnyerte a bajnokságot és bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe is.

Pászkány elmondta: hosszú évek kemény munkája kell ahhoz, hogy ilyen szintig eljutasson egy közép-európai együttest. Ez azonban a két klub közös együttműködésének köszönhetően a Ferencvárosnak is sikerülhet. A tulajdonos végül elárulta: az idény végén, vagy a következő felkészülési időszakban mindenképpen terveznek egy „visszavágót”, azaz a Kolozsvár is vendégül látja majd a Ferencvárost.

Videók