Drámai végjátékban rabolta el Kispestről a pontokat az Újpest

Az utolsó percekben szerezték meg a vezetést.


 Az Újpest a bennmaradás szempontjából fontos mérkőzésen 1-0-ra győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A házigazda csapat ezzel maradt az utolsó előtti, kiesést jelentő pozícióban, az Újpest kilenc pontra távolodott el riválisától a tabellán, nagy lépést téve az első osztályú tagsága megőrzése felé.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 0-1 (0-0)
----------------------------------
Bozsik Aréna, 6284 néző, v.: Berke
gólszerző: Gouré (89.)
sárga lap: Lovric (60.), Benczenleitner (77.), Lukic (85.), illetve Hall (25.)

Budapest Honvéd:
---------------
Szappanos - Prenga, Lovric, Capan - Eördögh (Doka, 62.), Mitrovic, Gomis (Keresztes, 84.), Tamás (Benczenleitner 72.) - Ennin (Zsótér, 72.), Lukic, Kocsis (Jonsson, 62.)

Újpest FC:
---------
Nikolic - Pauljevic, Hall, Anculasz, Kastrati - Onovo, Boumal (Mack, 92.) - Csoboth (Diaby, 93.), Mörschel (Jakobi, 62.), Varga Bal. (Antonov, 62.) - Gouré (Ambrose, 92.)

A bennmaradás szempontjából fontos fővárosi derbi - a felek 221. bajnoki összecsapása - a pályát borító füst miatt háromperces csúszással kezdődött. A Honvéd kezdett jobban és veszélyesebben, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, miként a vendég együttes sem, miközben a félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék.

A fordulást követően sem sorjáztak az ígéretes kísérletek, rendre rosszul sikerültek az utolsó passzok vagy a befejezések, az utolsó tíz perchez érkezve kellett az első bravúrt bemutatnia Nikolicnak. A hajrában kitámadott a Honvéd, ezt pedig egy végsőkig kijátszott kontrával kihasználta az Újpest, amely ebben a párharcban a 108. bajnoki győzelmét aratta, 55 döntetlen és 58 Honvéd-siker mellett.

Fotó: MTI

Videók