Drámai küzdelemben törte meg a Paks veretlenségi sorozatát az Újpest

A harmadik Paks 3-2-es vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.


 A Tolna vármegyei együttes hat egymást követő siker után maradt alul az élvonalban, míg a fővárosiak továbbra is veretlenek a válogatott szünetben kinevezett régi-új vezetőedzőjükkel, Nebojsa Vignjeviccsel, akinek irányításával azóta két győzelem és egy döntetlen a mérlegük.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Újpest FC-Paksi FC 3-2 (2-1)
----------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 3184 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Goure (7.), Mörschel (45+4.), Antonov (85., 11-esből), illetve Varga B. (31., 52., előbbit 11-esből)
sárga lap: Nikolic (29.), illetve Szélpál (45+3.), Papp (83.)

Mindkét csapat bátran indított akciókat, így élvezetes összecsapás alakult ki, melyen egy szerencsés góllal a lila-fehérek szereztek vezetést. Ezt követően a Paks irányította a játékot, de az Újpest rendre veszélyes kontrákat tudott vezetni, így mindkét gárda játékában benne volt a gól, aztán a vendégek egyenlítettek 11-esből. A szünet előtti percekben kissé visszaesett a színvonal, ennek ellenére a fővárosiak ismét előnybe kerültek.

A folytatásra magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a zöld-fehérek, akik a góllövőlistát vezető Varga Barnabás második góljával - ezúttal szöglet után fejjel volt eredményes - ismét egyenlítettek. Lendületben maradt a Paks, amely rohamozott az újabb gólért, de a hazaiak is ugyanúgy veszélyes ellenakciókat vezettek, majd a játékrész derekától már inkább a fővárosi csapat tudott nyomást gyakorolni az ellenfél kapujára.

A hajrában ismét a Paks volt a kezdeményezőbb, azonban egyre több pontatlanság csúszott a fáradó játékosok passzaiba. A slusszpoén az Újpesté volt, amely harmadszor is vezetést szerzett, de ez már győzelmet ért, mert sem ereje, sem ideje nem maradt a Paksnak az újabb egyenlítésre.

Fotó: paksifc.hu

Videók