Döntetlen Újpesten, negyedik lett a Fehérvár

Hiába szereztek a lilák vezetést, nem tudtak nyerni.


A Újpest FC otthon 1-1-es döntetlent játszott otthon a MOL Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 32. forduló:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3331 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Croizet (15.), illetve Nikolics (62.)
sárga lap: Kastrati (42.), Csongvai (67.), Boumal (91.), illetve Heister (2.)

Újpest:

Pajovic - Kastrati, Csongvai, Diaby, Antonov - Boumal, Onovo - Pauljevic, Mitrovic (Bjelos, 74.), Beridze (Katona, 74.) - Croizet (Viana, 88.)

MOL Fehérvár:

Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov (Fiola, 75.) - Nego, Zulj (Makarenko, 82.), Pinto, Dárdai (Petrjak, 74.), Heister - Kodro, Nikolics (Bamgboye, 87.)

Jó iramú és kiegyenlített, de helyzet nélküli volt a kezdés, a 15. percben aztán váratlanul jutott vezetéshez a házigazda: Kovács kapus hibázott egy kifutásnál, az alkalmi center, Croizet pedig bravúros mozdulattal ívelt az üresen maradt fehérvári kapuba.

Előnye birtokában visszazárt az Újpest, a visszafogott tempóban aztán már Pajovicnak is akadt dolga - leginkább beíveléseknél -, de a vendégek előtt a szünetig csupán egy helyzet adódott, akkor viszont a lecsorgó labdát Kodro tíz méterről a bal kapufa mellé gurította.

A szünet után ismét felpörgött a játék, mindkét kapu előtt akadtak gólhelyzetek, és a vendégek irányítottak. A 62. percben egyenlített a Fehérvár: szöglet után Nikolics 12 méterről lőtt a jobb alsóba. A folytatásban is maradt a nyílt játék, amelyben továbbra is a fehérváriak voltak aktívabbak, de újabb gól már nem esett.

Az Újpest immár négy forduló óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken két vereség és két döntetlen a mérlege. A MOL Fehérvár viszont nyolc kör óta veretlen, öt győzelem mellett harmadszor ért el döntetlen ebben az időszakban, és újabb pontszerzésével biztosította negyedik helyezését.

Borítókép: Facebook.com/ Mol Fehérvár (archív) 

Videók