Döntetlen a kiesési rangadón

Az utolsó percekben mentett pontot az MTK.


A Gyirmót 1-1-es döntetlent játszott sereghajtó vendégével, az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazaiak az egy ponttal is elmozdultak a kieső zónából, a szintén három kör óta nyeretlen kék-fehérek hátránya pedig továbbra is négy pont a bennmaradást jelentő 10. helyezettel szemben.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Gyirmót FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-0)

Gyirmót, 972 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Szegi (42., 94.), illetve Kovácsréti (86.)
piros lap: szegi (94.)
sárga lap: Szegi (79.), illetve Sluka (71.), Szépe (81.)

Gyirmót FC Győr:

Rusák - Szegi, Csörgő, Hajdú, Zeke - Vass - Hasani (Cvetanovski, 75.; Major, 96.), Klimovics, Nagy P. (Ventura, 75.), Medgyes (Herjeczki, 88.) - Varga B. (Simon A., 88.)

MTK Budapest:

Mijatovic - Várkonyi, Szépe, Rajkovic (Stieber, 58.) - Kadlec, Kata, Ramadani (Szakály, 58.), Spirovski (Mezei, 58.), Sluka - Futács (Kovácsréti, 71.), Miovski (Grozav, 84.)

Óvatos játékkal kezdődött a kiesési rangadó, valamelyest a Gyirmót volt aktívabb, de beívelései nem okoztak komoly gondot a vendégek védelmének. A kifejezetten alacsony színvonalú összecsapás jószerivel eseménytelenül telt egészen az első félidő hajrájáig, amikor a hazaiak a meccs első kaput eltaláló lövésével vezetést szereztek.

A folytatásra sem emelkedett az iram és a színvonal. Bár a fővárosiak többet birtokolták a labdát, de fölényük teljesen meddőnek bizonyult. Kifejezetten statikus és unalmas futballt láthatott a közönség, amely nemhogy helyzetet, még veszélytelen lövéseket is alig jegyezhetett fel. A hajrában az MTK fokozni tudta a nyomást, a harmadik helyzetét pedig gólra váltotta, így pontosztozkodással zárult a kiesési rangadó.

Borítókép: Facebook.com/ Gyirmót Fc Győr 

Videók