Bundabotrány: Újabb gyanúsított, újabb eladott mérkőzések

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint 20-ra nőtt a manipulációval érintett futballmérkőzések száma. Szerdán S.Balázs futballistát őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták Egerben.


S. Balázzsal szemben 4 rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúja merült fel - tudta meg portálunk a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

S. Balázs - aki akkor a REAC csapatában játszott - 2007. szeptembere és 2008. májusa közötti időszakban, négy REAC által játszott labdarúgó mérkőzést érintően elfogadta az eddig ismeretlen személy azon ajánlatát, hogy fejenként legalább 2500 euró – az egyik esetben legalább 100 000  Ft – ellenében két gólos hátránnyal elveszítik a meccseiket. A rákospalotai alakulat, abban az időben az első osztályban játszott.

A bundabotrányban eddig 18 embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük négyen előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben van, egy ember pedig lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Videók