Brutális tempót diktálnak a katalánok, komoly hátrányban a Fradi

Braithwaite-tel egyelőre nem tudunk mit kezdeni.


Kulcsjátékosai nélkül is remekelt a Barcelona a Puskás Arénában a Ferencváros elleni találkozó első félidejében.Már a mérkőzés első perceiben komoly nyomást helyezett a Barcelona a hazaiakra. A 3. percben Frimpongnak kellett mentenie Braithwaite elől, majd két perccel később igazán veszélyes helyzet alakult ki a Ferencvárosi kapu előtt.

Dest beadása után, Braithwaite vette célba a kaput ballal, de elvétette a lövést. A 10. minutumban Pjanic passzolt Trincano felé, de Dvali sikeresen lépett közbe. Nem lélegezhettek fel azonban a zöld-fehérek, alig 2 perccel később Dibusznak kellett védenie Jordi Alba lövését, igaz később kiderült a spanyolok játékosa lesen volt.

Nem kellett megvárni az első negyedóra leteltét az első gólig, Alba beadása után Griezmann futotta le Dvalit, és ballal varázsolta a kapu közepébe a labdát.A katalánok a vezetés megszerzése után sem adták alább, 4 perccel később Dembelé és Alba összjátéka után Trincao próbálkozott a gólszerzéssel, a labda azonban elment a jobb alsó mellett.

A 21. percben aztán ismét a Barcelona játékosai villogtak. Alba passzát követően Dembélé adta középre Braithwaitenek, aki öt méterről talált be a bal alsóba. Alig telt el 6 perc, Braithwaite ismét megindult, Frimpong pedig csak szabálytalanul buktatta őt, így büntetőhöz jutott a Barcelona, amit Dembélé értékesített.A gránátvörös-kékek a továbbiakban sem eresztettek ki, folyamatosan veszélyeztették a magyarok kapuját.A 34. percben Griezmann passzából Braithwaite ballal mellé lőtt, majd 2 perc múlva Dibusznak kellett védenie előle.

Nem sokkal később Tokmac indult meg a túloldalon, de lövésig nem jutott. A 41. percben Dibusz lopta el a labdát Dest elől. Két perccel a félidő vége előtt Uzuni indult meg, Alba azonban menteni tudott előle.

Az utolsó 2 perc viszonylag eseménytelenül csorgott le, így a félidőben 3-0-ra vezet a vendég Barcelona.

Fotók: Sport365/Bakonyi Péter

Borítókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Videók