Bepillantó - Fradi szurkolók a kulisszák mögött és mögül

Az ultrák el is igazítják a csapatot, ha kell.


A Ferencvárosnak nemcsak a labdarúgói, hanem a szurkolói is nagyon készülnek az őszi Európa Liga-meccsekre, az ultrák pedig rendre eljuttatják őszinte véleményüket a főszereplőkhöz egy-egy találkozó után. Ha megvan a tűz a játékosokban, akkor akár egy Dinamo Zagreb elleni 0-4-es végeredményt is elfogadnak. Hamberger Ádám vezérszurkoló viszont arról mesélt a DIGI Sport híradójának, hogy a Puskás Akadémia elleni 4-1 után Lovrencsics Gergő csapatkapitányon keresztül megüzenték a csapatnak, hogy a litván Suduva elleni visszavágón csak a győzelmet tudják elfogadni.

 

"A Fradinál mindig úgy állunk minden mérkőzéshez, hogy a győzelem az elfogadható. De ha a pályán látott teljesítmény, a hozzáállás, a játékosokban a tűz megfelelő, akkor – bár az eredmény nyilván nem másodlagos, de - egy olyan forgatókönyv is elfogadható, mint a Dinamo Zagreb elleni volt. Egy Dinamo Zagreb ellen kiesni, ezen a szinten, nem biztos, hogy szégyenteljes produkció” - nyilatkozta a Sport24-nek Hamberger Ádám.

 

A horvát csapat szurkolói nem feltétlenül csak a hangos buzdítás miatt ismertek, ám sokak meglepetésére a Dinamo elleni két meccs mindenféle balhé nélkül ért véget. "Inkább egy semleges viszonyról beszélnék szurkolói szempontból. Azt tudni kell, hogy a Dinamo Zagreb szurkolói jó viszonyt ápolnak a Rapid Wiennel, mi pedig a Rapid Wiennel ápolunk jó viszonyt. Talán ennek is volt köszönhető ez a semlegesség, konkrét problémánk nem volt egymással” - szögezte le a vezérszurkoló.

 

A szezon során azonban nem minden meccsen volt megelégedve a tábor a csapattal. Ezt az ultrák a 4-1-es Puskás Akadémia elleni vereség után szóvá is tették Lovrencsics Gergőéknek.

 

"Kijött a csapat a vereség után, Gergőt kihívtam - csapatkapitányként ő képviseli a csapatot -, személyesen vele egy pár szót beszéltünk. Elmondtuk neki, hogy ez a teljesítmény, amit nyújtottak, egyáltalán nem méltó a Ferencváros mezéhez, ilyet többször nem szeretnénk látni a pályán. Nemcsak az eredmény, hanem az egész mutatott kép miatt sem. Megkértem, adja át a csapat többi tagjának is, hogy csütörtökön a győzelmen kívül semmilyen más eredményt nem tud a Ferencváros tábora elfogadni.”

 

A csapat fel is pörgött a felcsúti kudarc után, és a litván Suduva legyőzésével bejutott az Európa Liga csoportkörébe. A Ferencváros a bolgár Ludogoreccel, a spanyol Espanyollal, és az CSZKA Moszkvával meccsel majd. Az orosz szurkolók hírhedt keménysége miatt igazán különösnek ígérkezik az utóbbi párharc.

 

"Biztosan izgalmas mérkőzés lesz ez a mérkőzés, mind az idegenbeli, mind az itthoni is. Nagyon várjuk a mérkőzést, minden téren” - jegyezte meg Hamberger Ádám.

forrás: (DIGI Sport – Sport24)

fotó: 24.hu

Videók