Az Újpest nyerte a fővárosi rangadót

Hazai pályán nyertek a lila-fehérek.


Az Újpest otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó MTK együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.


OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 2-0 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 3269 néző v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Katona (63.), Zivzivadze (82.)
sárga lap: Bjelos (78.), illetve Kata (53.), Sluka (71.)

Újpest:

Banai - Pauljevic (Kovács D., 92.), Kutrumpisz, Diaby, Antonov - Csongvai, Onovo - Croizet (Viana, 92.), Mitrovic (Bjelos, 62.), Beridze (Katona, 62.) - Zivzivadze (Kastrati, 83.)

MTK:

Mijatovic - Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka (Herrera, 84.) - Mezei, Ramadani (Vancsa, 71.), Kata - Stieber (Palincsár, 84.), Futács (Kovácsréti, 71.), Grozav

A kezdés után közepes iram mellett kevés kockázatot vállaltak a csapatok, majd Beridze révén a 7. percben kapufáig jutottak a hazaiak. Eközben az MTK nem tudott akciót eljuttatni a rivális kapujáig, ugyan Stieber lesről indulva betalált, de így érvénytelen volt a gól.

A hajrában Zivzivadze lépett ki ziccerben, ám Szépe blokkolta a lövést.

A szünet után mindkét oldalon nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok, így azonban több hiba is csúszott a játékba. A 62. percben két friss embert érkezett az újpestiekhez, egy perccel később ők hozták össze a hazaiak vezető találatát: Bjelos kiugratásából Katona volt eredményes.

Lüktető maradt a játék, az MTK próbált nyomást gyakorolni, kevés sikerrel. A 82. percben Zivzivadze egyéni villanása újabb hazai gólt ért - a télen szerződtetett támadó hatodik újpesti fellépésén hatodik találatát szerezte -, ezzel eldőlt az összecsapás.

A lila-fehérek 2015 májusa óta nem tudták otthon legyőzni az MTK-t, amelytől azt követően négy döntetlen mellett ötször kikaptak. A két együttes legutóbbi egymás elleni 15 mérkőzését tekintve másodszor nyert az Újpest.

Borítókép: Facebook.com/ Újpest Fc 

Videók