Az Újpest nem bírt nyerni a ZTE otthonában

Győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban Márton Gábor.


A Zalaegerszeg hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A ZTE kispadján bajnoki mérkőzésen először ült a héten kinevezett Márton Gábor, aki a Magyar Kupában szerdán az NB III-as Lipót otthonában elszenvedett 3-1-es vereséggel debütált.

A találkozó előtt mindkét gárda nyeretlen volt tavasszal, a negatív sorozatot így a ZTE szakította meg, amely ráadásul 2010. október 2-a óta először győzte le az Újpestet bajnoki találkozón.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Zalaegerszegi TE-Újpest FC 2-1 (1-1)

A hazaiak kapusa a találkozó elején kis híján góllal ajándékozta meg az Újpestet, de Onovo hatalmas helyzetben rontott. Ezzel együtt gyorsan előnybe kerültek a lila-fehérek, bő negyedóra elteltével érett góllá a fölény. Ezt követően hosszú percek teltek mezőnyjátékkal, majd szinte a semmiből egyenlített a ZTE. Az újpestiek ezt követően is veszélyesebben futballoztak, de a szünetig nem született újabb gól.

A második félidő eleje Banairól, a vendégek kapusáról szólt, aki remek védésekkel őrizte az eredményt csapatának, a 72. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult Radó második találatánál.

A hatalmas újpesti rohamok ugyan elmaradtak a hajrában, a fővárosiak előtt azonban így is adódott egy óriási egyenlítési lehetőség az utolsó pillanatokban, de ez kimaradt.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-0 (1-0)
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 3-1 (1-0)
Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-2)

Borítókép: ztefc.hu

Videók