Az MTK átmenetileg Dunaújvárosba költözik

Az MTK - a szurkolókkal egyeztetve - úgy döntött, hogy nem a Fáy utcában, hanem Dunaújvárosban rendezik meg a Honvéd és a Haladás elleni hazai bajnoki mérkőzéseket március 9-én, illetve március 12-én.
 

Az új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt erre a szezonra a Vasas arénája, az Illovszky Rudolf Stadion jelenti az MTK otthonát, de ez nem vonatkozik a most hétvégit követő két hazai meccsre.

A Fáy utcai pálya a Vasas és az MTK összecsapásai miatt olyan nagyfokú terhelésnek lett volna kitéve, hogy a kék-fehérek átmenetileg inkább Dunaújvárosba költöznek.

Az MTK közleménye:

"A magyar válogatott Eb-szereplése miatt a megszokottól eltérő módon, már áprilisban befejeződik az NB I, ezért nagyon szoros időbeosztással kell pályára lépni a csapatoknak. A tavaszi idényben tizennégy mérkőzésből tízet hazai pályán játszunk, míg a Vasas hat alkalommal pályaválasztó az Illovszky Rudolf Stadionban, és ez a mérkőzésszám a nem mindennapi időjárási körülményekkel együtt rendkívüli módon megviseli a pálya talaját. Különösen intenzív szakasza a bajnokságnak az előttünk álló hét, amikor négy meccset kellene megrendezni az Illovszky Rudolf Stadionban nyolc nap alatt (szombat, kedd, szerda, szombat).

A körülmények miatt az MTK megvizsgálta annak a lehetőségét, hogy a hétvégi, a Fáy utcában esedékes MTK-Újpest rangadó után a soron következő két hazai találkozót a dunaújvárosi stadionban játsszuk le. A klubvezetés minderről egyeztetett a szurkolók képviselőivel. A csapat érdekében tehát Dunaújvárosban fogadjuk a Budapest Honvéd és a Szombathelyi Haladás együttesét. Az MTK a Baráti Körrel közösen ingyenes utazási lehetőséget biztosít a drukkerek számára ezekre a mérkőzésekre."

Videók