Az FTC hátrányból fordítva nyert Debrecenben

A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat esti rangadóján.


A sorozatban negyedik sikerüket arató zöld-fehérek átvették a vezetést a tabellán a Pakstól, amely vasárnap lép pályára.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
---------------------------------------
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 12 114 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Manrique (1.), illetve Varga B. (10.), Zachariassen (74.)
sárga lap: Domingues (57.), Dreskovic (95.), illetve Makreckis (35.)

Debreceni VSC:
--------------
Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi - Szécsi (Joao Oliveira, 65.), Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 85.), Domingues (Úlfarsson, 76.) - Dzsudzsák, Bárány (Batai, 85.)

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Makreckis (Wingo, a szünetben), Cissé, S. Mmaee, Ramírez - Abu Fani (Botka, 81.), Maiga - Zachariassen, Stj. Loncar (Kodro, 72.), Marquinhos (Besic, 81.) - Varga B.

A mérkőzés kissé szerencsés debreceni góllal kezdődött - Manrique lövése megpattant egy ferencvárosi védőn -, de a hazaiak nem örülhettek sokáig, mert bár többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a fővárosiak mégis egyenlítettek a góllövőlistát vezető Varga Barnabás fejesével. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de a gyors gólváltás után nem forogtak veszélyben a kapuk, mert mindkét oldalon kissé statikus volt a játék.

A második félidőt előbb Bárány, majd Wingo ígéretes lövése vezette fel, de előbbi esetben a labda célt tévesztett, utóbbiban pedig Megyeri hárított.

Ezt követően ismét mezőnyjáték zajlott a pályán kevés veszélyes akcióval, mígnem a hajdúságiak ritmust váltottak a játékrész derekán, amit néhány perc leforgása alatt három hazai helyzet jelzett. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mert a Ferencváros a szórványos ellentámadásai egyikéből kissé váratlanul vezetést szerzett Zachariassen fejesével.

A hajrában a piros-fehérek hiába szorították be a vendégeket, hiába voltak újra helyzeteik, nem tudtak egyenlíteni, így pont nélkül maradtak.

Borítókép: Czeglédi Zsolt/MTI

Videók