Áll a bál a magyar fociban: egymásra mutogat Orbán és az MLSZ

A szurkolói kártyától nem boldog Orbán Viktor, de kiváltotta, mert alkalmazkodik a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályaihoz. Az MLSZ azonban korábban úgy fogalmazott, hogy a kormány törvényei miatt is kellett bevezetnie a kártyát.


A miniszterelnök a Blikknek adott interjúban beszélt arról, hogy sokan úgy gondolják, hogy mivel a hobbija a labdarúgás, ezért kell ennyi stadiont építeni Magyarországon. "Az én hobbim nem játszik itt szerepet. Soha nem látott mennyiségben építünk sportcsarnokokat, tanuszodákat és tantermeket szerte az országban, pedig nekem 50 méter úszásnál már túlélési problémáim vannak. A stadionok sem maradhatnak úgy, ahogy vannak" - nyilatkozt Orbán Viktor.

Arra a felvetésre, hogy csak lézengenek a szurkolók a létesítményekben, a miniszterelnök elmondta, hogy az önkormányzatok igényelték a stadionokat. "Nem tudjuk felmérni, hogy a létesítmények korszerűsítése mennyi plusznézőt eredményez, hiszen éppen most vezették be a kártyarendszert, amiből óriási balhé van, és a szurkolók ellenállnak. Én is kiváltottam a kártyát, nem vagyok tőle boldog, de ha az MLSZ ezt találta ki, akkor alkalmazkodom hozzá."

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyébként korábban a kormány által hozott törvényre hivatkozva vezette be a szurkolói kártyát, az MLSZ honlapján augusztus 1-jén ezt írták: "Mint ismert, a sportról szóló 2004. évi I. törvény értelmében az élvonalbeli csapatok bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzéseire 2013. július 1-től csak névre szóló jegyekkel lehet belépni. A névre szóló belépőjegy megvásárlása jelentős időt vesz igénybe, a hagyományos, helyszíni, mérkőzésnapi jegyvásárlás a rögzítendő adatok miatt csak nehézségek árán biztosítható."

Videók