A Vidinél megint kiakadtak a játékvezetőre

A Videoton meglepetésre 1-0-ás vereséget szenvedett a Pápa otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójában, a vendégek a játékvezetőt hibáztatják a kudarc miatt.


A  Pápa hazai pályán meglepetésre legyőzte a 33. perctől emberhátrányban játszott Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A hazaiak részéről Zsivóczky-Pandel Gyula elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után:

- Mindent megtettünk a győzelemért, nagyon örülök a sikernek, gratulálok a csapatomnak. A kiállítás minket zavart meg jobban, a Videoton feljött, ennek ellenére meg vagyok elégedve a játékosokkal. Érkezésemkor 21 pontot tűztünk ki célul, most 20-nál vagyunk, bízom benne, hogy Pakson is jól fogunk szerepelni.

A Videotontól senki sem akart nyilatkozni az összecsapás után, de a klub honlapján sérelmezik, hogy a mérkőzés játékvezetője, takács János nem állt a helyzet magaslatán, több kétes ítélettel sújtotta a fehérvári együttest. Íme az esetek felsorolása, a vidi.hu összeállításában:

1. Sándor Györggyel szemben egyértelműen szabálytalankodott a 16-oson belül Rodenbücher, a játékvezető nem ítélte meg javunkra - 0-0-s állásnál - a jogos büntetőt.

2. Tóth Bence piros lapot érő szabálytalansága Kovács Istvánnal szemben.

3. Vinícius jogtalan piros lapja. A felvételen egyértelműen látszik, hogy Rodenbücher (20-as mezben) arcon vágta Nikolicsot, aki az ütés miatt hátra esett, és a mögötte álló Tóth Bencét Viníciusnak lökte. Ezt követően a hazaiak 30-as mezben szereplő játékosa, Quintero próbálja szándékosan letalpalni Vinícius térdét, óriási szerencse, hogy végül nem érte el játékosunk lábát, hiszen a mozdulatot követően komoly sérülést okozhatott volna - mindezt teljesen szándékosan és büntetlenül.

4. Szűcs Lajos nyújtott lábbal, piros lapot érően letaglózta Paraibát a 16-oson belül, miközben a labda a közelben sem volt. Csupán néhány centin múlt, hogy a hazaiak kapusa nem találta telibe fiatal csatárunk arcát.

A honlap videót is mellékelt:

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, 16. forduló
Lombard Pápa Termál FC-Videoton FC 1-0 (1-0)
Pápa, 1500
néző, v.: Takács
Gólszerző: Seye (39.)
Sárga lap: Tóth B. (34.) ,Maric (59.), Quintero (72.), illetve Sándor (24.), Tóth B. (47.), Neto (74.)
Piros lap: Vinicius (33.)
Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus , Rodenbücher, Présinger - Quintero (Horváth 75.), Tóth B. (Tóth G. félidő), Sekour, Arsic - Seye, Maric (Szabó 80.)
Videoton: Hujvel - Szolnoki, Vinicius, Kaká, Hector - Tóth B. (Paraiba 60.), Sándor - Gyurcsó, Neto (Mitrovic 75.), Kovács I. (Walter Lee 84.) - Nikolic

Videók