A sereghajtó szakította meg a Honvéd sorozatát

Az MTK otthon tartotta a három pontot.


A sereghajtó MTK házigazdaként 1-0-ra legyőzte a 35. perctől emberhátrányban futballozó Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján.

Remek iramban kezdődött a meccs, és bár a hazaiak birtokolták többet a labdát és ők alakítottak ki több lehetőséget, a kispestieknek is volt helyzetük. Marko Petkovic kiállítása miatt a 35. percben emberhátrányba került a Honvéd, de ez a szünetig hátralévő időben nem sikerült kihasználnia a sereghajtónak.

A meccs kétharmadánál a kispestiek kettős-, a hazaiak csakhamar hármas cserével próbálkoztak, és ezzel utóbbiak játéka vált hatékonyabbá, ennek köszönhetően a 76. percben Gheorghe Grozav révén megszerezte a vezetést.

A hátralévő időben a Honvéd igyekezett egyenlíteni, de ziccert nem tudott kialakítani. Az egyre hevesebb kispesti rohamok miatt az MTK-nak egyre több területe maradt és több nagy helyzetet is kialakított, de újabb gólt nem szerzett.

Az MTK három nyeretlen bajnoki után győzött ismét, a Honvéd négymeccses veretlenségi sorozata viszont lezárult.

OTP Bank Liga, 24. forduló: MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2918 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Grozav (76.)
sárga lap: Szakály D. (13.), Nagy Zs. (16.), Futács (44.), illetve Petkovic (31., 35.), Lovric (39.)
piros lap: Petkovic (35.)

MTK:
Mijatovic - Várkonyi, Szépe, Nagy Zs., Sluka - Kata, Mezei (Ramadani, 77.), Szakály D. (Miovszki, 68.) - Kovácsréti (Grozav, 68.), Stieber Z. (Vancsa, 68.) - Futács (Palincsár, 85.)

Honvéd:
Szappanos - Petkovic, Lovric, Batik, Doka - Petrusenko, Hidi, Nagy D. (Gale, 83.) - Zsótér (Bőle, 61.), Machach (Baráth, a szünetben), Lukic (Traoré, 62.)

Borítókép: mtkbudapest.hu

 

Videók