A Nyíregyháza és a Pécs kérelmét is elutasította az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége elutasította a Nyíregyháza és a Pécs kérelmét, s mindkét klub esetében helybenhagyta a másodfokú licencadó bizottság döntését, mely szerint nem kapták meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet.


 
Az MLSZ honlapján olvasható keddi részletes beszámoló szerint egyedül a Nyíregyháza járult hozzá ahhoz, hogy a licenckérelemmel kapcsolatos dokumentumokat nyilvánosságra hozzák. A szövetség szerint "nem meglepő, sőt kifejezetten sokatmondó, hogy a Pécs, a Kecskemét és a Pápa nem járult hozzá ahhoz, hogy a közvélemény megismerhesse a teljes igazságot".
 
A Nyíregyháza egy 2010-es tartozás miatt "bukott el": a klub egy brazil futballistának tartozott. A klublicenc-szabályzat szerint a licenc kérelmezőjének előző év december 31-én nem lehet lejárt tartozása, illetve ha van, akkor a szabályok szerint arról nyilatkoznia kell, és legkésőbb március 31-ig dokumentáltan rendeznie kell a tartozást.
 
A nyíregyházi tartozás kiegyenlítésére a benyújtott banki bizonylat szerint csak 2015. május 7-én került sor. A szabályok szerint azonban a tartozás késedelmes (a szabályzatban előírt határidőn túli) megfizetése alapján nem adható meg a licenc.
 
A következő szezonra öt klub nem kapott licencet, a Quaestor-ügy miatt bajba került Győr nem is fellebbezett a döntés ellen. A Nyíregyháza, a Pécs, a Kecskemét és a Pápa kérelmét elutasították.
 
Mind az öt csapat az NB III-ban indulhat a következő szezonban.

Videók