A Loki felkúszott a dobogóra, újpesti pontmentés - ez történt a játéknapon

A Debrecen egygólos győzelmet aratott Pakson, a labdarúgó NB I 27. fordulójának szombat esti mérkőzésén, ezzel egyrészt feljött a harmadik helyre a tabellán, másrészt megszakította szeptember óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatát.


NB I, 27. forduló:
Paks-DVSC 0-1 (0-1)
Paks, 800 néző, v.: Németh Á.

Paks: Székely - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K. - Koltai, Szakály D., Bertus (Bajner, 70.), Bartha - Hahn.
DVSC: Verpecz - Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut - Jovanovic, Bódi, Holman (Tisza, 88.), Varga J. - Horváth Zs. (Delmic, 68.), Takács T. (Kulcsár T., 90.).

Gólszerző: Szabó J. (28., öngól)
Sárga lap: Bartha (67.), Bajner (79.), illetve Lázár P. (39.), Máté P. (40.), Bódi (60.)

Az első félidő első felében alig forogtak veszélyben a kapuk, majd a 28. percben Takács jobb oldali beadását Szabó a saját kapujába fejelte. A gól megzavarta a hazaiakat, a Debrecen több helyzetet is kialakított, de csak kapufáig jutott.

A szünet után is a vendégek előtt adódtak nagyobb helyzetek, de a játékosok a legnagyobb ziccert is kihagyták. A Paks csak elvétve jutott el ellenfele kapujáig, s bár a hajrában megpróbálta beszorítani a hajdúságiakat - Bódi egyszer a gólvonalról mentett fejjel -, ennek nem lett eredménye.

Újpest-Puskás Akadémia 2-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, v.: Erdős.

Újpest: Balajcza - Diarra, Heris, Kálnoki Kis, Mohl, Windecker (Kabát, a szünetben) -  K. Hazard (Balogh B., a szünetben), Kecskés, Szankovics - Andrics, Angelov (Balázs B., 57.).
Puskás Akadémia: Pajovic - Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró - Polonkai (Dinjar, 84.), Márkvárt - Csurko, Zsótér, Pekár (Nagy Zs., 77.) - K. Mészáros (Castillion, 65.).

Gólszerzők: Balogh B. (58.), Kabát (92.), illetve Fiola (5.), Csurko (81.)
Sárga lap: Diarra (8.), Sankovic (40.), Angelov (46.), Kecskés (56.), illetve Fiola (5.), Márkvárt (60.), Zsótér (95.)

Az Újpest házigazdaként a 92. percben mentette 2-2-es döntetlenre a Puskás Akadémia elleni mérkőzést. A felcsútiak a mostani szezonban továbbra is csak egyszer - novemberben, a Vasas otthonában - tudtak idegenben győzni.

Rögtön a meccs elején előnybe került a vendégcsapat. A magyar válogatott védője, Fiola Attila fejjel szerezte meg első gólját a Puskás Akadémia színeiben. A felcsútiak gyors ellentámadásokkal igyekeztek megzavarni az Újpestet, de az első félidőben több gól nem született. Mivel rendkívül kemény küzdelem folyt a pályán, gyakran állt a játék ápolás miatt.

A szünet után Kecskés Ákos szabálytalankodott Karol Mészárossal szemben a tizenhatoson belül, de Pekár László büntetőjét Balajcza Szabolcs nagy bravúrral kivédte, majd a frissen beállt Balogh Balázs fejjel egyenlített.

Ismét lendületbe jöttek a fővárosiak, a 69. percben Kabát Péter érvénytelen gólt szerzett, és a folytatásban is több helyzete volt csapatának, de a Puskás Akadémia is a három pont megszerzésére törekedett, és a hajrában Csurko révén újra vezetést szerzett.

A játékvezető hét percet hosszabbított, és a tetemes ráadást kihasználva Kabát Péter góljával az Újpestnek egy pontot sikerült megmentenie.

Videoton-Vasas 2-2 (0-2)
Felcsút, 1227 néző, v.: Farkas Á.

Videoton: Kovácsik - Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira - Pátkai - Suljic, Haraszti (Nego 54.), Pölöskei (Oliveira 27.), Géresi - Feczesin (Tischler 46.).
Vasas: Hermány - Szivacski (Preklet 91.), Debreceni, Ristevski, Hangya - Korcsmár, Vida M. - Ádám M. (Adamovic 90.), Remili, Berecz Zs. - Novák Cs. (Ignatidis 84.).

Gólszerző: Géresi (74.), Nego (78.), illetve Remili (14., 18.)
Sárga lap: Pátkai (33.), Juhász R. (63.), Suljic (73.), Nego (93.), illetve Hangya (17.), Novák Cs. (71.), Remili (73.)

A Videoton három nagy helyzettel kezdte a találkozót, a vendégek ugyanakkor már első lehetőségüket gólra váltották: Remili emelt a kifutó Kovácsik felett a kapuba. Néhány perccel később a Vasas a második helyzetéből is betalált, ismét Remili volt eredményes. A fehérváriak azonnal reagáltak és nagy nyomás alá helyezték a fővárosiak kapuját, fölényük azonban nem párosult góllal.

A második félidő forgatókönyve is hasonlóan alakult: a hazaiak támadtak, a vendégek védekeztek és abból igyekeztek kontrákat vezetni. Az agilisan játszó Géresi előbb kapufát lőtt, majd negyedóra múlva megszerezte a szépítő találatot. A fehérváriak vérszemet kaptak a góltól és Nego lövésével perceken belül egyenlítettek. A Vasas nem volt képes ritmust váltani, a Videoton pedig sorra alakította ki a helyzeteket ellenfele kapuja előtt, de újabb gólt már nem szerzett.

MTK-Diósgyőr 0-0
Dunaújváros, 1000 néző, v.: Berke.

MTK: Hegedüs - Poór, Baki, Grgic, Vadnai - Hajdú (Deutsch, 86.), Bese, Thiam, Kanta, Gera D. (Vogyicska, 92.) - Nikacs (Varga Sz., 53.).
Diósgyőri VTK: Rados - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Elek, Nikházi (James, 71.), Egerszegi, Koman, Bognár (Novothny, 61.) - Bacsa (Ternován, 91.).

A fővárosiaknak ez volt a negyedik hazai meccsük átmeneti otthonukban, a Fejér megyei városban, és most először nem gyűjtötték be a három pontot, míg a miskolciak négy bajnoki találkozó óta veretlenek.

A vendégek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, de nem sikerült előnyhöz jutniuk, majd negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, ekkor az MTK előtt is adódott néhány lehetőség. Az első félidő hajrája ismét a Diósgyőré volt, Hegedüsnek többször is nagyot kellett védenie, a játékrész legnagyobb helyzetét mégis a fővárosiak hagyták ki Nikac révén, aki közelről emelt a kapu mellé közvetlenül a szünet előtt.

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: Nikac rontott nagy helyzetben. Ezt leszámítva viszont kevesebb veszélyes helyzet alakult ki a kapuk előtt, noha továbbra is a miskolciak futballoztak enyhe mezőnyfölényben és támadóbb szellemben. A hajrában úgy tűnt, mindkét fél megelégszik az egy ponttal, s nem is született találat a lefújásig.

Haladás-Békéscsaba 1-0 (0-0)
Sopron, 1187 néző, v.: Karakó.

Haladás: Király - Jánvári, S. Wils, Schimmer, Bosnjak - T. Wils, Iszlai, Németh M. (Medgyes, 84.) - Williams (Martínez, 71.), Gaál, Halmosi (Popin, 90.).
Békéscsaba: Poleksic - Piermayr, Vaskó, Damjanovic, Guaru - Calvente Criado, Spitzmüller, Takács P. (Paukner, 75.), Laczkó - Viczián (Birtalan, a szünetben), Punosevac.

Gólszerző: Williams (56.)
Sárga lap: S. Wils (48.), Halmosi (64.), illetve Takács P. (8.), Calvente Criado (30.), Punosevac (57.), Birtalan (59.)

Az első félidőben a hazaiak - akik stadionjuk felújítása miatt Sopronban játszanak - többet birtokolták a labdát, és a gólhoz is közelebb jártak, mint sereghajtó riválisuk. Az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét is a szombathelyiek hagyták ki, Poleksic hatalmas bravúrt mutatott be.

Nem sokkal a fordulást követően góllá érett a Haladás fölénye, de nem tört meg teljesen a Békéscsaba, és megpróbált válaszolni. A vendégek leginkább szélről beívelt labdákkal próbálkoztak, de a szombathelyiek védelme, majd az utolsó percben Király Gábor hárította ezeket, ezzel a Haladás megőrizte egygólos előnyét.

A bajnokság állása:

http://sport365.hu/tabella/nb1

Paks-DVSC 0-1, gólvideó:

Videók