A korábbi Fradi-játékos szerint hibát követ el Kleinheisler

Hrutka János szerint nem feltétlenül döntött jól azzal, hogy elhagyja a Bundesligát Kleinheisler László.


Mint ismert Kleinheisler László hazatér és a Ferencvárosban fog játszani a tavaszi szezonban. Hrutka János azonban amondó, hogy egy Bundesliga II-es kaland is jóval kifizetődőbb lett volna a játékos számára, mint Magyarország.

 

"Én azonban azt vallom, hogy ha már egy magyar játékos eljutott külföldre, akkor ki kell használnia a lehetőséget. Nem a magyar bajnokság vagy a csapatok, és különösen nem a Ferencváros ellen szólok, de szerintem – különösen ilyen fiatalon – csak akkor lenne értelme hazaigazolni, ha minden más kapu bezárult a játékos előtt. Ha az élvonalban nem is, Kleinheisler a Bundesliga 2-ben egészen biztosan alapember lehetne több csapatnál is, és még a német másodosztály is összehasonlíthatatlanul gyorsabb, lendületesebb és magasabb színvonalú, mint az NB I." – mondta a Rangadónak Hrutka.

 

Az egykori légiós úgy véli, hogy Kleinheisler sokat kockáztat azzal, hogy nem maradt külföldön.

 

"A Werder számára egy német csapatnál nyújtott jó teljesítmény meggyőzőbb lenne, mint ha itthon, Magyarországon tenné ugyanezt. Ráadásul, ha valamiért nem úgy alakulna ez az itthoni félév a válogatott játékos számára, ahogy azt eltervezte, utána tényleg sokkal nehezebb lesz elhelyezkednie külföldön – nehezebb, mintha a Darmstadtban vagy egy másik német csapatnál nem jönne ki neki ugyanígy a lépés."

 

Hrutka viszont azt sem tartja kizártnak, hogy végül jól sül el a magyarországi kaland.

 

"Ha minden összejön, Kleinheisler szempontjából is elsülhet jól ez a kölcsön: ha sok mérkőzésen játszva, gólokat szerezve és gólpasszokat kiosztva hátrányból bajnoki címig tudja vezetni a Ferencvárost, akkor azt a brémaiak is értékelni fogják."

Videók