A hajrában mentett pontot a Paks

A Mezőkövesd tovább javította rekordját.


A Mezőkövesd kétszer is vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Az első félidő első fele még viszonylag kiegyenlített játékot hozott, de már ekkor is határozottabban támadott a Mezőkövesd, amely a későbbiekben érzékelhetően ellenfele fölé nőtt. A vendégek védekezése stabil volt, nem működött a paksi letámadás, miközben a mezőkövesdiek többször könnyedén játszották át a középpályát, és a góljuk mellett jó néhány gólveszélyt alakítottak ki. A Paksnak ugyanakkor gyakorlatilag nem volt helyzete.

Bognár György, a hazaiak vezetőedzője a második félidőre kettőt cserélt, majd a hatvanadik percben újabb kettőt, és a frissítéseknek is köszöntően aktívabbá vált a paksi csapat: többet támadott, a 62. percben lesgólig jutott, majd sorozatban végezhette el a szögleteket, végül büntetőből egyenlített.

Ugyanakkor csak egy percig örülhetett, mert a vendégek egy nagyszerű szabadrúgással visszavették a vezetést. Tovább küzdött azonban a Paks, és a hajrában sikerült is megmentenie egy pontot.

A ráadásban mindkét vezetőedző, Pintér Attila és Bognár is sárga lapot kapott reklamálásért, majd utóbbinak a pirosat is felmutatta a játékvezető.

A vendégcsapat ezzel sorozatban a 12. bajnoki összecsapásán maradt veretlen, amivel tovább javította a klubrekordot. A tabellán maradt az egy pont a két együttes között: a Mezőkövesd az ötödik, a Paks a hatodik helyen áll.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)
Paks, zárt kapuk mögött, v.: Pintér
gólszerzők: Haraszti (75., tizenegyesből), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)
sárga lap: Szabó B. (56.), Osváth (57.), Tamás O. (72.), illetve Vutov (15.), Vadnai (78.), Cseri (83.), Martic (94.)

Paks:
Rácz - Osváth (Lorentz, 60.), Böde, Tamás O., Szabó J. - Papp K. (Szabó B., a szünetben), Bognár I., Bertus - Hahn (Haraszti, a szünetben), Ádám, Nagy R. (Sajbán, 60.)

Mezőkövesd:
Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Martic, Besirovic, Cseri (Rui Pedro, 84.) - Vutov (Vajda, 68.), Jurina, Chrien (Vojtus, 88.)

Borítókép: Facebook.com/Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

 

Videók