A DERBI nem csak egy focimeccs, és ezt mindenki tudja

A Ferencváros az Újpestet fogadja az NB I 9. fordulójában. A derbit megelőző sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzője mellett a csapat futballistája, Tokmac Nguen is beszélt arról, mit vár a mérkőzéstől.


A Ferencvárosi TC-Újpest FC rangadó előtti sajtótájékoztatóról a Fradi.hu számolt be. Írásukat változtatás nélkül közöljük.

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk szombaton az Újpestet fogadja az NB I 9. fordulójában. A derbit megelőző sajtótájékoztatót csütörtökön tartották meg a párharc helyszínén, a Groupama Arénában, ahol vezetőedzőnk mellett futballistánk, Tokmac Nguen is beszélt a várakozásairól.

"A legfontosabb, hogy senki nem sérült meg az utóbbi napokban, így a válogatott szünetben a regenerációra és a taktikánkra tudtunk koncentrálni. Számunkra ez most a legfontosabb, hiszen nehéz mérkőzések várnak ránk. Természetesen tudjuk, hogy az Újpest elleni meccs kiemelten fontos a klubnak és a szurkolóinknak is, a játékosok is értik, hogy az Újpest ellen nem csupán a három pont megszerzéséről van szó. Ez egy derbi, ami a futballistáknak és a szurkolóknak is nagyon fontos "– kezdte Sergei Rebrov.

Vezetőedzőnk elmondta, mire számít a tabella ötödik helyén álló ellenféltől.

"Intenzív, erős támadójátékra számítok az Újpesttől, de hazai pályán leszünk, szóval szombaton nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Otthon minden esetben a saját játékunkra kell koncentrálni. Az Újpest jó csapat, de mi felkészültünk arra a fajta játékra, amit képvisel."

Az eddigi öt bajnokiján két gólt szerző csatárunk, Tokmac Nguen is a válogatott szünet pozitívumát emelte ki.

"Nagyon sok meccset játszottunk a szezon kezdete óta, ráadásul a folytatásban is rengeteg mérkőzés vár ránk, ezért főleg mentálisan jelentett sokat, hogy volt lehetőségünk kicsit pihenni. Ez a pár nap éppen elegendő volt arra, hogy fejben felfrissüljünk" – mondta a 10-es mezt viselő támadónk.

Forrás: Fardi.hu

Borítókép: Fradi.hu

Videók