A csapatot meg fogjuk erősíteni az új kihíváshoz

A Budafoki MTE vezetőedzője, Csizmadia Csaba beszélgetett Szombathy Pállal, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.


Csizmadia Csaba a rá váró emberi nehézségekről és igazolási terveiről is beszélt.

"Amikor 2016-ban játékosként ide igazoltam a csapathoz, pont két napra rá mentünk Horvátországba edzőtáborozni. Ott volt a szállodában az Olimpija Ljubljana is, amely öt év alatt elérte, hogy felkerüljenek az NB I-be. A tulajdonos azt mondta, hogy neki is ez a célja. Jó volt ezt hallani, de tudjuk, hogy azért nem annyira könnyű ezt megvalósítani. Tervek voltak, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid időn belül össze fog jönni." – mondta Csizmadia Csaba vezetőedző a Budafoki MTE hirtelen jött NB I-be jutásáról.

A csapatnál a bejelentést követően pezsgőzéssel ünnepelték a feljutást, a koronavírus-járvány miatt azonban mindezt az üres pályán, szurkolók nélkül tudták csak abszolválni. Azonban az együttes távlati tervei közt szerepel, hogy a drukkerekkel közösen ünnepeljenek.

"Természetesen a szurkolókért játszunk. Gondolatban bennem volt, hogy milyen lesz a Promontor utcában, amikor megtelik a lelátó, ez most nem jött össze. Ettől függetlenül mindenki boldog így is. Most arra koncentrálunk, hogy majd az első hazai mérkőzésünkön, amikor szurkolók is jöhetnek, akkor bepótoljuk az elmaradt ünneplést"

Az első osztályba jutott egyesületnél várhatóan lesznek változások a keretben. A Budafokot másfél éve irányító vezetőedző az ilyenkor szokásos kellemetlenségekről, emberi nehézségekről is szót ejtett.

"Nagyon nehéz, amikor az egyik legjobb barátodnak meg kell mondani, hogy jövőre nem számítunk rád – ilyenre is volt példa a télen, Vankó Imi nagyon jó barátom, de meg kellett köszönnöm neki… Most is lesz ilyen, és ha nem jutottunk volna fel az NB I-be, akkor is lett volna. Nehéz dolgok ezek egy edző számára, akárcsak a keret összeállítás" – Mondta a korábbi válogatott labdarúgó a Reggeli Start vírusvideójában.

Az első osztályba 74 év után visszatérő Budafoki MTE vezetője az eddigi hagyományokhoz méltóan magyar fiatalokat szeretne a csapatában tudni; gondosan megtervezve, posztokra igazolna: "Ha tudunk, hozunk felvidékieket, erdélyieket, de lehet, hogy a végső megoldás az lesz, hogy kell külföldi is. De látjuk a példát: Pakson működik, miért ne működne Budafokon is?"

Csizmadia Csaba azt is elmondta a Reggeli Start vírusvideójában, hogy a Budafoki MTE játékosai három hétig még csoportos tréningeken vesznek részt, majd két hét pihenőt követően június közepén kezdik meg a csapatedzéseket az új szezonra.

Kép: budafokimte.hu

 

Videók