A Budapest Honvéd megszakította az Újpest veretlenségi sorozatát

A kispestiek ezt megelőzően 2019 augusztusában nyertek az újpestiek ellen, akkor is vendégként.


A Budapest Honvéd 2-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)

A kezdés után jó iram mellett bátor, nyílt játékot vállalt fel mindkét fél, majd kis idő elteltével az Újpest került mezőnyfölénybe. A hazai lehetőségekben azonban nem volt veszély, távoli lövéseik elkerülték Szappanos kapuját, akinek így nem akadt komoly védeni valója. A hajrá előtt csökkent a tempó, és akkor már a Honvéd akciói is felértek az ellenfél tizenhatosáig. A 43. percben aztán a vezetést is megszerezték a vendégek: a határozott Zsótér két újpesti között hat méterről fejelt egy beadás után a kapuba. A második félidőben a hátrányban lévő Újpest kezdeményezett, de ez a helyzeteket tekintve változatlanul meddőnek bizonyult. A Honvéd fegyelmezetten védekezett, előnye birtokában pedig az előre játékot illetően semmilyen kockázatot nem vállalt. Csupán szórványos kontrákkal igyekezett veszélyt kelteni, a 82. percben aztán egy ilyen akció végén megduplázta előnyét, Machach talált a hazai kapuba. A hátralévő időben a házigazda nem tudott újítani, az eredmény nem változott.

Az Újpestnek ezzel megszakadt az öt forduló óta tartó veretlenségi sorozata, amelyben egy döntetlen mellett négyszer nyert. A két együttes legutóbbi 14 egymás elleni bajnoki összecsapását tekintve a Budapest Honvéd másodszor kerekedett az Újpest fölé, hét döntetlen és öt vereség mellett. A kispestiek ezt megelőzően 2019 augusztusában nyertek az újpestiek ellen, akkor is vendégként.

Borítókép és képek: Patkós Imre/Sport365

Videók