Új, kiemelt versenysorozattal indul a 2024-es minifutball szezon

A sorozat nagyban segítheti a válogatott Európa-bajnoki felkészülését is.


Ahogy az az Országos Minifutball Szövetség évzáró bankettjén már elhangzott, Extraliga néven 2024 márciusában új verseny kezdődik a minifutball legjobb csapatai és játékosai számára.

Az Extraliga elsődleges célja azon klubok versenyeztetése, akik rendszeres résztvevői voltak az elmúlt esztendők országos döntőinek.

Tekintve, hogy a sorozat végig a minifutball pálya- és játékszabály specifikációit követi, nem csak arról hivatott dönteni, hogy ki nyeri a magyar bajnokságot és ki indulhat a Bajnokok Ligájában, hanem kiemelten segíti a június 1-én kezdődő szarajevói Európa-bajnokság felkészülését.

A Minifutball Extraligába bárki benevezhet, aki teljesíti a versenykírásban foglaltakat. A versenyről az alábbi linken érhető el további információ.

"Az elmúlt esztendők sikerei - a Final4, melyet az M4Sport közvetített, a Tippmix Minifutball Magyar Kupa és a világbajnoki bronzérem - után Minifutball Extraliga néven új sorozat veszi kezdetét a 2024-es esztendőben. Úgy gondolom 'itt az idő' egy olyan verseny létrehozásának, mely az említett versenyek felett, kvázi kiemelt versenysorozatként biztosít állandó versenyhelyzetet"- mondta Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség alelnöke.

 

Borítókép: minifoci.hu

Videók