"Nagyon jó formában van, szerintem a Chelsea-hez igazol" - Marco Rossi Szalai Attiláról

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy Torinói rendezvényen nyilatkozott erről.


A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint eldőlt, hogy Szalai Attila a BL címvédő Chelsea együttesében folytatja pályafutását.

Az olasz szakember, aki Torino közelében született, és korábban profi futballista volt, a Calciomercato.com-nak adott interjút, ahol Piemont régió legjobb edzőjének választották.


„Amikor hazajövök meglátogatom édesanyámat és a testvéreimet, sokat nosztalgiázunk.” – nyilatkozta az olasz szakember.

„Az olasz futball azonban egyáltalán nem hiányzik. Követem, legfőképpen a Juventust a Torinót és a Sampdoria gárdáját. Nagyon sok remek edző van a Serie A-ban, amely nagyon versenyképes."


A Serie A esélyeiről, így vélekedett.

„Az Atalanta a legesélyesebb a bajnoki cím megnyerésére. Az elmúlt néhány évben remekül szerepeltek, különösen a szezon második felében. A Juventus számára nem lesz könnyű feladat, hogy kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába. A csapatnál biztosan komoly problémák vannak, ezekről azonban nem tudni. Allegri jó edző, elérhető vele a BL a következő szezonban is." – vélekedett a magyar válogatott szövetségi kapitánya.


Arról, hogy a magyar válogatottból ki lehet alkalmas a Serie A-ba.

 

„Nehéz lenne bárkit is megnevezni, jelenleg Szalai Attila nagyon jó formában van, szerintem a Chelsea-hez igazol." Játéka jót tenne a Serie A-nak.

Marco Rossi 2018 óta irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat. Az olasz szakember eddig az eddigi 39 találkozón vezette a nemzeti csapatot. Ezek közül 18-at megnyertünk, 8 alkalommal értünk el döntetlent, és 13-szor kaptunk ki.

 

 

Borítókép: Facebook.com/ Marco Rossi 
Forrás: Footballitalia.com 

Videók