Fazekas László: Mindent az Újpestnek köszönhetek

Isten éltessen!


A SZÜLINAPOS FAZEKAS LACI VALLOMÁSA

Október 15-én ünnepelte a születés napját minden idők egyik legjobb magyar labdarúgója, Fazekas László.

Dunai Ede 11 ÚJPESTI LEGENDA című könyvének előszavaként jelent meg a legendás játékos a szívbemarkoló vallomása...ez a néhány mondat úgyis sok mindent elárul róla és szeretett csapatáról.

"Életem legmeghatározóbb időszaka az volt, amelyet a Megyeri úton töltöttem. Ifistaként mindig nagy tisztelettel és csodálattal néztem az újpesti klasszisok, Szusza Feri, Várhidi Pali vagy Göröcs Titi zseniális megmozdulásait. Igazi példaképek voltak ők, akikért érdemes volt meccsre járni.


(Kép: mti)

Amikor tizennyolc évesen megvalósult a gyermekkori álmom, és bekerültem az Újpesti Dózsa felnőtt csapatába, tudtam, hogy ez lesz életem legnagyobb lehetősége.

Az Újpesten megszerzett kilenc bajnoki címet, az olimpiai bajnoki aranyérmet és a kilencvenkét válogatottságot mind-mind ennek a csodálatos klubnak köszönhetem. Örökké hálás vagyok az edzőimnek, a csapattársaimnak és különösen a szurkolóinknak, akik jóban-rosszban kitartottak mellettünk, és akik mindig a tizenkettedik játékosunknak számítottak. Riválisaink kölcsönös tiszteletét Angyalföldtől Ferencvárosig, Kispesttől a vidéki bázisokig teljes pályafutásunk alatt szem előtt tartottuk. Akkoriban a fair play feliratú zászló nélkül is tisztában voltunk vele, hogy a térfél túloldalán felálló tizenegy nem ellenség, hanem ellenfél.


(Kép: Újpest FC)

A lila-fehér újpesti mezt mindig nagy büszkeséggel viseltem, és tudom, hogy a csapattársaim ugyanígy voltak ezzel. Nem véletlen, hogy a hatvanas évek végétől kezdődően sikert sikerre halmoztunk, hiszen a klubhűség, a futball szeretete és az egymás iránti tisztelet mindegyikünkben megvolt. Akkoriban nemcsak a kezdőcsapatban szerepeltek válogatott klasszisok, hanem a kispadon is zseniális labdarúgók várták, hogy a pályára léphessenek.

Amikor megtudtam, hogy kis Edus könyvet ír erről a legendás korszakról, egyből felcsillant a szemem. Ismertem az eddigi írásait, és tudtam, hogy nála jobban kevesen tudják átadni azt az életérzést, amely minden Újpest-szurkolóban benne él, és amelyre én is mindig nagyon büszke voltam, bármerre vitt a sorsom életem során."

ISTEN ÉLTESSEN, FAZÉK, KÖSZÖNJÜK A SOK CSODÁLATOS ÉLMÉNYT!

Kép és forrás: Dunai Ede író hivatalos oldala

Videók