"Előnyünkre válhat, hogy a Fradi csak most kezdi a bajnokságot."

Bosse Andersson bízik benne, hogy csapata győzni tud hazánkban.


Augusztus 19-én a Ferencváros hazai pályán fogadja a svéd, Djurgarden együttesét a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében. A vendégek edzője, Bosse Andersson a fotbolldirekt.se lapnak nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatosan.

- Ezen a héten két fontos mérkőzésük lesz. Ezzel párhuzamosan készülnek már a jövő heti, Ferencváros elleni találkozóra is?

- November 2 óta ezt vártuk. Azóta minden rendkívül bozonytalan volt, persze majd csak akkor lesz biztos minden, ha már ott leszünk, és felcsendül a BL himnusza. Egy héttel ezelőtt már tudtuk, hogy melyik 3 csapat közül kaphatunk majd ellenfelet. Kiderült, hogy ez egy halálcsoport, és azzal is tisztában voltunk, hogy minden 1 mérkőzésen dől majd el. Mindegyik ellenfél átkozottul nehéz. Ezt követően csak azt reméltük, hogy legalább hazai pályán játszhassunk, de nem így lett. ez egy olyan dolog, amit most már nem tudunk befolyásolni. Tudjuk, hogy szerdán 20 órakor Budapesten lépünk pályára, és ha nyerünk a Celtic vár ránk. Mindenki tisztában van vele, hogy ez egy nagyon nehéz út lesz.

- Mit tud a Ferencvárosról?

- Ismerjük a csapat történelmét, tudjuk, hogy ők a magyar bajnokok és azzal is tisztában vagyunk, hogy tavaly egy nagyon erős csoportban voltak az Európa Ligában. Számunkra azonban előnyt jelenthet velük szembe, hogy ők még nem kezdték el a bajnokságot, és csak pénteken lesz az első tétmeccsük. De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre a Mjällby és az Örebro elleni találkozóra kell összpontosítanunk.


- A BL-csapatoknak a nevezési listát előre be kell nyújtania. Sokszor szóba került már Magnus Eriksson és Kerim Mrabti. Ön szerint sikerül őket a nevezési határidőig leigazolni?

- Azt kell, hogy mondjam, hogy bár van néhány név a listánkon, nagyon nehéz idők járnak ránk. Elvesztettük a legjobb játékos, Marcus Danielsont és a legjobb góllövő, Buya Turay-t. Leigazoltuk Kalle Holmberget és Emmanuel Banda-t. A többi játékos, aki a tavalyi szezonban is velünk volt, az maradt. Ők biztosítják a folyamatosságot, ami a legfontosabb dolog. Ugyanakkor nyilván való, hogy folyamatosan vizsgáljuk a játékosokat az átigazolási időszakban. Megerősíthetem, hogy Mrabti-val kötöttünk egy szerződés javaslatot, és reméljük, hogy a leigazolása lezárul a BL nevezési határidő előtt.

"A mostani nehéz időszakban azt is nézzük a lehetséges igazolásoknál, hogy a játékosok rövid távra is ide tudjanak jönni. Senki nem tudja, hogy mi lesz jövőre, így minden klubnak nagyon nehéz hosszú távra kötelezettséget vállalnia. Nem gondolom, hogy a svéd csapatoknál sok új igazolás lesz ezen a nyáron."

- Van valami új információja Mrabti és Eriksson kapcsán?


- Nincs. De azt tudni kell, hogy minden egyes nappal egyre élesebbé válik a helyzet, és csökken az esély a leigazolásukra.

Borítókép: Michael Campanella/Getty Images

Forrás: fotbolldirekt.se

Videók