A Városházán köszöntötték a frissen feljutott Budafokot - Exkluzív interjú

Budafok-Tétény polgármesterével, Karsay Ferenccel, Németh Zsolt, országgyűlési képviselővel, valamint a Budafoki MTE tiszteletbeli elnökével Jakab Jánossal beszélgettünk.


Budapest XXII. kerületében a Városházán köszöntötték a Budafoki MTE labdarúgócsapatát, amely 74 év után jutott fel az élvonalba. Az eseményen a Sport365 stábja is jelen volt és exkluzív interjút készített Budafok-Tétény polgármesterével, Karsay Ferenccel, Németh Zsolt, országgyűlési képviselővel, valamint a Budafoki MTE tiszteletbeli elnökével Jakab Jánossal.

"A közösségépítésben fontos szerepe van a sportnak, a kerület sportéletének ékköve pedig a futballcsapat" - jelentette ki Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki szerint a kitartás volt a siker kulcsa.

Német Zsolt a Sport365 stábjának elárulta azt is, hogy hogyan kapcsolódik a budafoki labdarúgócsapathoz, illetve, hogy mit vár az együttestől jövőre az NB I-ben.

A politikus egyúttal - friss hírként - jelezte, hogy a két feljutó együttes külön kormányzati támogatást kap.


(Kép: Sport365/Erdős Géza)

Karsay Ferenc polgármester beszédében szintén a közösségépítés szerepét hangsúlyozta, amelynek szerinte új dimenziót adott a 108 esztendős egyesület NB I-be jutása. Éppen ezért az önkormányzat stratégiai megállapodást kötött a klubbal az ünnepi eseményen.


(Kép: Sport365/Erdős Géza)


(Kép: Sport365/Erdős Géza)

A polgármester szerint a Sport365 kérdésére elárulta mennyi szurkolóra számít az NB I-ben, Karsay szerint ha a klub tud arra a "lokálpatrióta érzésre" építeni, ami a kerületet jellemzi, akkor az eredményektől függetlenül is komoly szurkolótáborra lehet számítani Budafokon.Az ausztráliai Melbourne-ben élő Bélteky Róbert tulajdonos levélben üzent. Felidézte, szerepvállalása úgy kezdődött, hogy hat éve, a Széchenyi Fürdőben beszélgetett Jakab Jánossal, a BMTE tiszteletbeli elnökével. Azóta a negyedosztályból feljutott a csapat az élvonalba, három éve pedig elődöntőt játszott a Magyar Kupában. Az általa csodának nevezett feljutás titka szerinte az volt, hogy hittek az álmaikban.

Az esemény után a Sport365 stábja exkluzív interjút készített Jakab Jánossal, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnökével, akivel a feljutásról illetve a jövőt érintő kérdésekről beszélgettünk. Jakab János elárulta, hogy a bent maradás a klub célja, ennek érdekében pedig 5-6 poszton erősítés várható. Emellett szó esett még a klub és Budafok-Tétény önkormányzata közt létrejövő stratégiai megállapodásról is.Az ünnepségen emlékérmet vehettek át a játékosok, a szakmai stáb tagja, a klubvezetők és támogatók is.

Tekintse meg erről készült fotógalériánkat!


(Kép: Sport365/Erdős Géza)


(Kép: Sport365/Erdős Géza)


(Kép: Sport365/Erdős Géza)


(Kép: Sport365/Erdős Géza)


(Kép: Sport365/Erdős Géza)


(Kép: Sport365/Erdős Géza)

A magyar szövetség (MLSZ) befejezettnek nyilvánította a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Merkantil Bank Liga NB II-s bajnokságot, melynek második helyezettjeként a Budafok feljutott az NB I-be az MTK Budapest mögött.

Borítókép: Sport365/Erdős Géza

Videók