A magyar minifutball-válogatott már harmadik a világranglistán!

A szövetségi kapitány, Trencsényi János és a válogatott csapatkapitánya, Barabás Miklós is elmondta a véleményét.


 A Nemzetközi Minifutball Szövetség (WMF) közzétette a legfrissebb világranglistáját, amelyen a világbajnoki bronzérmes magyar minifoci-válogatott az igen előkelő, harmadik helyen áll jelenleg.

Az immár Trencsényi János által vezetett magyar minifutball-válogatott a jó vb-szereplésnek köszönhetően előrébb lépett a Nemzetközi Minifutball Szövetség világranglistáján. A nemzeti csapat a harmadik helyen áll, mindössze az Egyesült Arab Emírsékekben aranyérmet szerző Románia, és az Európa-bajnoki címvédő Azerbajdzsán előzi meg Barabás Miklósékat.

A magyar csapat olyan minifoci nagyhatalmak előtt van, mint Csehország, Szlovákia, Mexikó, vagy éppen Brazília.

"Megtisztelő és nagyon nagy fegyvertény, hogy a világranglista 3. helyén szerepel a magyar minifoci-válogatott! Nyilván ezt a világbajnokságon elért harmadik hellyel sikerült kiharcolni a srácoknak és Nagy Lajosnak. Ez azonban semmiképpen sem kényelmesíthet el minket, sőt, innentől kezdve még komolyabban kell dolgoznunk, hogy tartani, esetleg javítani tudjuk ezt a pozíciót. Ha azt vesszük alapul, hogy a világbajnoki és az Európa-bajnoki címvédő van előttünk, akkor egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak... De ezért szép a sport és ezzel együtt a minifoci is"
- árulta el a magyar minifutball-válogatott új szövetségi kapitánya, Trencsényi János.

"Megmondom őszintén, nem számítottam ilyen előkelő pozícióra, hiszen rengeteg jó képességekből álló és eredményes válogatott színesíti a mezőnyt. Viszont azt gondolom nem érdemtelen a pozíció. A nemzetközi rendezvényeken rendszeresen jól szerepel a csapat, mindig stabil játékot tud felmutatni. A rangsorban komoly játékerőt képviselő válogatottat sikerült legyőzni az elmúlt években. A helyezés egy visszaigazolása, hogy jó úton halad a válogatott. Ezt látva további játékosoknak lehet motiváció a jövőben egy erős válogatottba beverekednie magát, így a versenyhelyzet még jobb teljesítményt generálhat. Erre az eredményre büszkének kell lenni, de a figyelem nem lankadhat, nagyon szoros a mezőny, mindenki a legjobb szeretne lenni"
- mondta a válogatott csapatkapitánya, Barabás Miklós.

A magyar minifutball-válogatott várhatóan februárban kezdi meg a munkát a júniusi, Szarajevóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Fotó: minifoci.hu

Videók