10 pillanat, amikor Gera varázsolt a pályán - Videó

Ön szerint is ezek voltak a "Mágikus Magyar" legszebb megmozdulásai?


Gera Zoltán nevét senkinek sem kell bemutatni az országban, és talán azt is teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy mindenki tud kapásból mondani legalább egy olyan mérkőzést, amin valami felejthetetlent mutatott be az egykori válogatott játékos. A Fradi Média most ezekből a pillanatokból választott ki tízet.

A középpályás 1996-ban kezdte a pályafutását a harmadosztályban játszó Harkány színeiben. Egy év múlva az NB I-es Pécsi MFC gárdájához került, ahol 3 évig lépett pályára. 2000 nyarán innen igazolt a Ferencvárosba, akikkel háromszor ünnepelhetett bajnoki címet és négyszer volt Magyar Kupa-győztes.

2004 júniusában az angol West Bromwich Albion csapatába igazolt, ahol 2008 júniusáig játszott. 2005. május 18-án a soccernet.com internetes szaklap beválasztotta a Premier League 2004–05-ös álomcsapatába, amely a Čech – Hibbert, Carragher, Terry, Heinze – Gera, Cahill, Lampard, Robben – Henry, Rooney összeállításban szerepelt.

 

FM | Gera Zoli 10 legnagyobb Fradi-gólja! | 2020. 04. 01.

A Fradi Média TOP10-es videójában mindig egy-egy labdarúgó tíz legnagyobb, Fradiban szerzett gólját láthatjátok. Válogatásunk abszolút szubjektív, leginkább ...

 

2008 júliusában a Fulham labdarúgója lett. Velük 2010-ben a döntőig menetelt az Európa-ligában, de a következő szezonban kevés lehetőséghez jutott, így 2011-ben visszatért a West Bromwich Albionhoz.

Angliai szerződése lejártával hazatért. 2014-től visszavonulásáig a Ferencváros színeiben játszott. Utoljára a 2017-18-as idény zárómérkőzésén lépett pályára, a Balmazújváros ellen. 

Gera számos alkalommal volt a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Általában középpályásként, irányítóként vagy jobb szélső poszton játszott, de csatárként is megállta a heylét. Kiváló indításai, váratlan cselei miatt népszerű. Angliában a „Mágikus Magyar” becenevet adták neki.

Borítókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Videók