Az angol labdarúgó-válogatott eddig 33 fős kerettel készült a június 14-én rajtoló Európa-bajnokságra, viszont csütörtökön kijelölte azt a 26 főt, aki utazhat majd a németországi Eb-re. Hét játékos maradt le a kontinensviadalról, többek között Harry Maguire, James Maddison és Jack Grealish is kikerült Southgate szűkített csapatából. A kimaradó labdarúgók a közösségi médiában már reagáltak a hírekre.

"Le vagyok döbbenve, hogy nem kerültem be az angol válogatottba. Minden erőmmel azon küzdöttem, hogy legyőzzem a vádli sérülésemet, de ezt nem sikerült megtennem. Egyszerűen kizsigereltem magam, de mégsem kaptam helyet. Számomra Anglia képviselete a legnagyobb megtiszteltetés, ez minden. Ha játékosként nem tudok segíteni a csapatnak, majd szurkolóként buzdítom őket" – írta az X-en Harry Maguire, a Manchester United védője, aki zárásképp hozzátette, hogy így utazik vissza klubjához, hogy felkészüljön a következő szezonra.

 

I am devastated not to have been selected to play for England at the Euros this summer.

Despite my best efforts, I have not been able to overcome an injury to my calf. Maybe I pushed myself too hard, to try and make it. Simply, I am absolutely gutted.

For me, representing… pic.twitter.com/n7WXMuAzuO

— Harry Maguire (@HarryMaguire93) June 6, 2024

A 31 éves bekk a katari világbajnokságon Southgate csapatának egyik legjobbja volt, ám az idény végi sérülés úgy fest, borította a terveket és Southgate végül úgy döntött, kihagyja őt a csapatból. Mint ahogyan James Maddisont is, a Tottenham középpályását, aki szintén csalódottságát fejezte ki a közösségi médiában.

Devastated doesn’t quite cut it. Trained well and worked hard all week but if I’m honest with myself, my form for Spurs when coming back from injury in the second half of the season probably wasn’t at the levels I had set which gave Gareth a decision to make. I still thought… pic.twitter.com/LwhIhCPDxS

— James Maddison (@Madders10) June 6, 2024

A másik öt játékos, aki nem utazhat majd a Háromoroszlánosokkal: Jack Grealish, Jarrad Branthwaite, James Trafford, Curtis Jones és Jarrell Quansah. Érdekesség, hogy a Crystal Palace adja a legtöbb futballistát a nemzeti együttesnek, tőlük négyen is bekerültek. A kapus Dean Henderson, a védő Marc Guéhi, a középpályás Adam Wharton és a támadó Eberechi Eze.

Alább pedig Gareth Southgate 26 fős kerete:

Your #ThreeLions for #EURO2024! pic.twitter.com/klzkNNTafI

— England (@England) June 6, 2024

Az angol válogatott június 16-án Szerbia ellen kezdi az Európa-bajnoki szereplését, majd Dániával és Szlovéniával találkozik csoportjában.

(Borítókép: X / England / Getty Images)