Nemzetközi labdarúgás

Lionel Messi újabb duplája, pedig a 11-est is átengedte Martineznek!

A világbajnok dél-amerikai csapat legnagyobb nevű játékosa tavaly november óta első alkalommal kezdett válogatott mérkőzésen, amit rögtön szenzációs teljesítménnyel ünnepelt. A 90 játékperce alatt ugyanis Lionel Messi 2 gólt lőtt, illetőleg egy találatot elő is készített, aminek tudatában nem túl nagy meglepetés talán az sem, hogy Argentína 4-1-es diadalt aratott Guatemala fölött.

The easiest goal Leo Messi will ever score

Watch Argentina vs. Guatemala on Max or truTV pic.twitter.com/NbQokeYY9F

— B/R Football (@brfootball) June 15, 2024

 

A chicagói összecsapáson mindenki tanúbizonyságot szerezhetett Messi remek formájáról, lévén még a kapufát is eltalálta, illetve ő is benne volt abban az akcióban, amiből a büntetőt kiharcolta hazája válogatottja. Az Albiceleste szövetségi kapitánya nem titkoltan azért tartotta mindvégig a pályán legjobbját, hogy a jövő csütörtöki, Kanada elleni Copa America-nyitány előtt minél több társsal  játsszon együtt, és minél több taktikai variációt próbálgasson Messviel a csapat.

„Az volt a tervem, hogy próbálgassunk több dolgot is.” – mondta a kapitány a találkozó után – „Di Maria beállítása is ezért volt szükséges, onnantól még nagyobb tárházból válogathattunk. S hogy miért engedte át a büntető elvégzését Leo? nem tudom, az ő döntése volt, hogy rúgja Lautaro Martinez. Nem tudom, hogy kérték rá, vagy magától döntött így, de mutatja, mennyire szerény és kedves tud lenni Leo Messi.”

A korai guatemalai vezetésre szinte azonnal jött a cikkben korábban már megjelenített Messi-egyenlítés, egy döbbenetes kapushbát követően, majd a 38. percben a kiharcolt és értékesített argentin büntetővel már vezetett is a vb-címvédő. A fordulást követően jött még két újabb argentin gól, kialakítva a 4-1-es végeredményt, aminek után remek hangulatban várhatja a Copa America-kezdést Argentína.

GOOOOOOOOOLLLAAAAÇOOOOOOOO DO MELHOR JOGADOR DE TODOS OS TEMPOS!!!!

Messi de CAVADINHA!

Argentina 4×1 Guatemala pic.twitter.com/nW4BbGj1py

— icaro messili (@icomarsili) June 15, 2024

 

 

 

 

(Fotó:  Patrick Smith/Getty Images)