Nemzetközi labdarúgás

Lionel Messi mosolyogva hagyta el utoljára a PSG pályáját, miután kifütyülték

Lionel Messi ideje a Paris Saint-Germainnél nem úgy ér véget, ahogy azt a legtöbben jósolták, amikor csatlakozott, és úgy tűnt, inkább örül, hogy elhagyja a klubot, miután a szurkolók ismét kifütyülték.

Messitől azt várták, hogy teljesen uralja majd a Ligue 1 "parasztligáját", amikor 2021 júliusában Párizsba érkezett, de nem volt ilyen könnyű dolga. A hétszeres Aranylabdás ugyan javított második franciaországi szezonjában, de a csapat így sem jutott tovább a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, és a bajnokságot sem uralta úgy, ahogy azt sokan elvárnák, annak ellenére, hogy megnyerte azt. A hét elején senkit sem ért meglepetésként, amikor végül megerősítették, hogy a világbajnokság győztese a szombati utolsó mérkőzés után távozik a csapattól.

A döntés alig néhány héttel azután született, hogy a klub felfüggesztette, mert Szaúd-Arábiába repült és kihagyta az edzéseket, és a 35 éves játékost erősen összefüggésbe hozták a Közel-Keletre való átigazolással. A szurkolók már a klub Bajnokok Ligája-kiesését követően kifütyülték, és hasonló fogadtatással "köszöntötték" őt a felfüggesztéséből való visszatérését követően. Szombaton a Clermont Foot otthonában elszenvedett 3-2-es vereség alkalmával ismét a szurkolók negatív reakciójának a végére került.

Christophe Galtier csapata 21 perc után 2-0-ra vezetett, de a vendégek még a félidő előtt egyenlítettek. A szünet után Kylian Mbappé zseniális elfutása tökéletes lehetőséget teremtett Messinek, de ő fölé lőtte, ami fújoláshoz vezetett. A támadónak néhány perccel később volt még egy lövése, amit a Clermont kapusa, Mory Diaw bravúrral hárított. Alig öt perccel később Grejohn Kyei megszerezte a vendégek győztes gólját.

Ez azt jelentette, hogy Messi egy utolsó vereséggel és egy utolsó kör kifütyüléssel távozik a klubtól, így nem csoda, hogy elég boldognak tűnt, hogy elhagyja a csapatot. A Barcelona korábbi sztárját mosolyogva lehetett látni, ahogy a lefújást követően lesétált a pályáról, utoljára a PSG játékosaként. Galtier várhatóan követni fogja a csatárt és távozik, a bajnoki cím megszerzésének sikere közel sem elég ahhoz, hogy egy menedzser megmaradjon az állásában. Voltak olyan hírek, hogy Neymar is követheti csapattársát az ajtón, bár Kylian Mbappe a múlt héten megerősítette, hogy maradni fog.

Borítókép: Julian Finney/Getty Images