Nemzetközi labdarúgás

Lewandowski Messiről a riporternek: ne mond el senkinek, de…

Nem bírnak magukkal Barcelonában sem a játékosok, akik a jelek szerint tűkön ülve várják Lionel Messi hazatérését. Noha ez még egyáltalán nem biztos, most épp Robert Lewandowski szaladt oda széles vigyorral az arcán a tábortűzhöz, hogy dobáljon rá egy kis friss fát, amikor az Interia Sportnak mesélte el egy korábbi párbeszédjét a katalánok legendájával.

„Ne mond el senkinek, de amikor Barcelonáról beszéltem, a szeme felcsillant. És ez nem meglepetés mindazok után, hogy itt nőtt fel; itt volt egy háza, amit gyakran meglátogat. Barcelona az otthona” – dicsekedett az eszmecseréről, amire a Laureus díjátadón került sor és ahol az argentint díjazták végül.

„Mindig szerettem olyanokkal játszani, akik értik a futballt. Leo egy topjátékos. Messi megváltoztatta a játékstílusát az évek alatt, mára sokkal több lett, mint egy egyszerű tízes, egy középpályás.”

Egyelőre korai lenne bármilyen döntésről is beszélni, mert a gránátvörös-kékeknek a pénzügyeiket kell rendezniük, ha a hétszeres aranylabdás vissza is akar térni. Ha nem, vagy a klub megvalósíthatósági terveit Javier Tebas jóvoltából mogorván visszadobja a La Liga az asztalra, Szaúd-Arábia, vagy az Egyesült Államok lehet a következő állmoása Lionel Messinek.

Borítókép: getty images europe / Aurelien Meunier