A dán válogatott a második fordulóban sokak szimpátiáját elnyerve 1-1-es döntetlent ért el a végső győzelemre is esélyesnek tartott Angliával szemben, így két ponttal várhatja a sorsdöntő, Szerbia elleni összecsapást a C-csoportban. A bravúros eredmény ellenére nem lehet felhőtlen az öröm a skandinávok háza táján, ugyanis az UEFA komoly pénzbírsággal sújtotta a dán szövetséget az angolok elleni meccsen történtek miatt.

A dán szurkolók egy olyan transzparenst jelenítettek meg a lelátón, amelyen a „F*** UEFA” felirat szerepelt. Az UEFA 10 000 eurós bírsággal honorálta mindezt.

A dán labdarúgó-szövetség igazgatója, Erik Brogger Rasmussen arra kérte a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a sértő transzparensek kihelyezésétől a torna alatt, valamint azt állította, amennyiben azonosítják a renitens drukkereket, továbbítják feléjük a bírság számláját.

„Kifizetjük a bírságot, de számunkra az a legfontosabb, hogy azonosítsuk azokat, akik behozták a transzparenst. Majd továbbítjuk nekik a számlát. Reméljük, hogy azok, akiknek eszébe jut egy ilyen nyelvezetű molinót bevinni egy meccsre, kétszer is meggondolják, mikor kell fizetniük érte." – nyilatkozta Rasmussen.

Dánia kedden 21 órakor Szerbiával csap össze Münchenben a C-csoport zárófordulójában.

(Fotó: Sportbible.com)