Forma-1 / Motorsport

Leclerc tanácstalan, Tsunoda marad az RB "kiscsapatánál"

Leclerc tanácstalanul áll Ferrari kanadai tempóhiánya miatt

Charles Leclerc elismerte, hogy nem tudja, mi okozta a Ferrari tempóhiányát a Kanadai Nagydíj kvalifikációján.

Miután két héttel ezelőtt diadalmaskodott a monacói utcákon, az olasz alakulat formája megfordult, ami egy rémálomszerű időmérő edzést eredményezett az olaszok számára Montrealban.

Leclerc a Q2 végén kiesett, és csak a 11. rajtkockából indulhat a versenyen. A csapattárs, Carlos Sainz hasonlóan küszködött a Circuit Gilles Villeneuve pályán, és Leclerc-hez hasonlóan a kieső zónába került, és a 12. helyen zárta az edzést.

A médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva Leclerc elárulta, hogy már az utolsó edzésen is voltak figyelmeztető jelek számukra.

""

„Egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak. Sajnos ennyi volt" – mondta Leclerc.

"A harmadik szabadedzésen és az időmérőn sem voltunk sehol a száraz pályán. Egyelőre nincs magyarázatom. Már a harmadik gyakorláson éreztem, hogy valami nem stimmel, és nem láttuk, mi a baj" – mondta csalódottan a monacói.

Azonban a szombati küszködésük ellenére, Leclerc azt sugallta, hogy nem számít a problémák megismétlődésére a verseny során.

Tsunoda továbbra is marad a Red Bull "kiscsapatánál"

Az RB megerősítette, hogy aktiválta a Yuki Tsunodával kötött szerződésében szereplő opciót, amelynek értelmében a japán pilóta szerződését a 2025-ös Forma-1-es szezon végéig meghosszabbítja.

Tsunoda a 2024-es F1-es szezon első nyolc fordulója során lenyűgöző teljesítményt nyújtott, így az RB úgy döntött, hogy él az opcióval, és további egy évig megtartja őt. A japán pilóta 2021-ben debütált az F1-ben az RB-nél, amikor az alakulat még AlphaTauri néven futott. Néhány lenyűgöző eredménye ellenére Tsunoda eddigi pályafutása során a következetlenségéről és a csapatrádión való kirohanásairól volt híres.

""

Az RB azonban következetesen dicsérte a 24 éves versenyzőt az idei évben mutatott teljesítményéért, amelynek köszönhetően az első nyolc fordulóban 19 pontot gyűjtött, és a pályák többségén felülmúlta csapattársát, Daniel Ricciardót. Azzal, hogy Tsunoda 2025-re is marad, az RB-nek úgy tűnik, hogy Ricciardo és a tartalékpilóta Liam Lawson között kell majd döntenie.Lawson lenyűgözte a faenzai csapatot a tavalyi szezonban, amikor öt futamon keresztül helyettesítette Ricciardót, amíg a tapasztalt pilóta sérült volt.
 

(Fotók: Tóth Zsombor)