Átigazolási hírekSpanyol foci

Olasz klub dobhat mentőövet a kegyvesztett Barca támadónak

Kép forrása: Fran Santiago/Getty Images) (Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Vitor Roque a Lazio célkeresztjébe került, miután az olasz klubelnök lemondott a Marseille-be tartó Mason Greenwoodról.

Roque az előző szezonban nem sok lehetőséget kapott Xavitól, most viszont esélye lesz a bizonyításra Hansi Flicknél. Ennek ellenére egyre többet olvashattunk arról, hogy a nyáron távozhat a Barcelonától. Nagyon úgy tűnik, újabb udvarlója akadt a fiatal brazilnak, ismét Olaszországból.

Korábban a Napolival és a Fiorentinával is szóba hozták Roquét, jóllehet a Violák Moise Kean leigazolásával valószínűleg kiszálltak a harcból.

Claudio Lotito, a Lazio elnöke viszont megerősítette, hogy nem harcolnak tovább a Marseille-jel Mason Greenwoodért, és helyette egy tízszer jobb játékost nézett ki. A La Repubblica értesülése szerint ez a játékos nem más, mint Vitor Roque.

A Sport által is átvett információ szerint Roque szívesen maradna a gránátvörös-kékeknél, de a helyzetét nagyban befolyásolhatja, hogy milyen üzleteket tud végrehajtani a borzasztó anyagi helyzetben lévő katalán klub.

A fiatal brazil támadó érkezése óta a Barcanál lévő belső viszály, és már-már kilátástalan anyagi helyzet áldozata is lett. Jól meg kell gondolnia, milyen döntést hoz, tekintve az eddigi európai „karrierjét”.

Joan Laporta viszont addig nem ad engedélyt a távozásra, amíg Hansi Flick meg nem nézi edzésen is Roquét.

Vitor Roque az előző szezonban 16 mérkőzésen – főként csereként – lépett pályára a Barcelonában, melyeken két gólt szerzett. Vele kapcsolatban tavalyról sokakban az maradhatott meg, hogy az Alavés ellen 13 perc alatt két sárgával kiállították.