Vinicius Juniornak rendkívül nehéz napja volt vasárnap. Miután a Valencia-szurkolók egy része rasszista szidalmazást követett el az Estadio Mestallában rendezett mérkőzésen, a brazil a Hugo Duroval történt incidens után kiállították.

Vinicius látszólag megütötte a Valencia fiatal csatárát, ahogy azt a VAR is mutatta, és a 22 éves játékost ezt követően kiállították. A felvételeken azonban nem látszott, hogy Duro közvetlenül az ütés előtt fojtogatta Vinicius nyakát. Így a Versenybizottság úgy döntött, hogy az MD szerint visszavonja a piros lapot, ami azt jelenti, hogy Vinicius szabadon játszhat a Rayo Vallecano elleni szerda esti mérkőzésen.

"Ez a bizottság bizonyítottnak tekinti, hogy a kolléga értékelését a megtörtént felvételek teljes képe kihagyása határozta meg, ami érvénytelenítette a választottbírósági döntést. Valóban, az a tény, hogy nem mindent látott a játékvezető, önkényes döntés meghozatalára késztette őt. Ennek oka az, hogy lehetetlen volt számára a történtek megfelelő értékelése.”

A Real Madrid számára nagy előrelépés, hogy Vinicius visszatérhet, mivel félő volt, hogy eltiltás miatt kihagyhatja a szezon hátralévő részét.

Borítókép: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images