Volkanovski elérzékenyülve árulta el, miért vállalta el a UFC 294 küzdelmet

Pehelysúlyban védheti meg januárban a címét Volkanovski.


Alexander Volkanovski nem tudott mit kezdeni magával, de az a belső késztetés, ami miatt szombaton vereséget szenvedett a UFC 294-en, ugyanaz a tulajdonsága, ami sok sikert hozott neki.

Az Islam Makhachev elleni első menetes vereséget követően Volkanovski megpróbált uralkodni az érzelmein, amikor elmagyarázta, miért fogadta el a könnyűsúlyú címmérkőzés kihívását 11 napos határidővel.

„Nem akarok itt ülni és nyilvánvalóan kifogásokat keresni. Tudjátok, hogy mire gondolok? Nyilvánvalóan nagy híve vagyok a felkészülésnek és az ilyesminek. De ezt a döntést hoztam meg. Érted, mire gondolok? Valószínűleg hoztam már döntéseket... hozhattam volna jobb döntéseket is, de ő nem olyan valaki, akivel szemben rövid időn belül el kellene fogadnod egy harcot. De szükségem volt rá. Sokan azt mondják, hogy a pénz miatt, meg minden, de ennél sokkal többről volt szó. Nehéz volt. Tényleg nehéz a sportolóknak. Sajnálom. ... Soha nem gondoltam volna, hogy küzdeni fogok vele, de valamiért, amikor nem harcoltam vagy nem voltam a táborban, f*ck, bocsánat. ...csak a fejemet vertem. Szükségem volt egy küzdelemre” - mondta Volkanovski a riportereknek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A mesés befejezés nem jött össze számára. Makhachev fejrúgása három perccel a küzdelem után gyorsan jelezte a vég kezdetét.

„Ez a lehetőség adódott, és hogy őszinte legyek, nem edzettem annyit, amennyit kellett volna. De úgy gondoltam, hogy meg kell tennem. Meg kellett ragadnom ezt a lehetőséget. Azt mondtam magamnak, hogy ennek így kell lennie. Kicsit küszködtem. Nem is tudom. Minden rendben van. Van egy gyönyörű családom, de nem tudom. Csak el kell foglalni magad. Ezért kértem meg a UFC-t, hogy adja ide a meccset. Csak el kell foglalnom magam. Edzőtáborban kell lennem, különben szétverem a fejem.”

Míg sok bunyós átélheti a csúcsról való lezuhanás nyers érzelmeit egy címvesztés után, Volkanovski továbbra is egy másik hegy tetején ül. Még mindig övé a UFC pehelysúlyú bajnoki öv, és jelezte, hogy az Ilia Topuria elleni címmérkőzés januárban jöhet, az orvosi engedélytől függően. A versenyéhségét nem csillapította a szombati teljesítmény.

„Le kell foglalnom magam. A legfontosabb számomra a család és a harc. Amikor nem harcolok, nem érzem úgy, hogy minden a helyén van. Nem szeretem az időt vesztegetni."

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Videók