Usman a Chimaev elleni vereség után: Jobban kell bíznom magamban

Úgy érzi, ha kap még pár menetet, akár nyerhetett is volna.


A vereség sokáig ismeretlen terület volt Kamaru Usman számára, de most a UFC 294 után zsinórban három mérkőzésen sem örülhetett.

Usman szombaton az Abu Dhabi Yas-szigeten található Etihad Arénában többségi döntéssel kikapott Khamzat Chimaevtől szombaton. A mérkőzést 10 napos határidővel vállalta el.

Usman úgy gondolja, ha teljes edzőtáborral tudott volna készülni a meccsre, másképp alakultak volna a dolgok. A felkészülési körülményeket félretéve, azt is elismeri, hogy ettől függetlenül van néhány dolog, amit rosszul csinált.

„Két nagyon szoros vereségből jövök Leon Edwards ellen. Évekig nem veszítesz, hosszú-hosszú ideig, rengeteg kemény munkának köszönhetően. Aztán két ilyen szoros meccset is elbuksz. Elkezdesz megkérdőjelezni dolgokat, és egy kicsit kételkedni magadban. Majdnem elfelejted, milyen érzés. Ha valamit el tudok mondani a mai estéből, akkor azt, hogy jobban kell bíznom magamban, bíznom kell az edzőimben, és vissza fogunk térni. Azt hiszem, 10 nap alatt felállni a kanapéról és egy ilyen fiatal, éhes bika ellen küzdeni, aki nagy és erős, és akinek másfél éve volt arra, hogy igazán belenőjön ebbe a súlycsoportba… Nem bíztam a formámban. Bajnok vagyok, és nem kezdhetek ilyen lassan. Ha kaphattam volna még pár mentet, azt hiszem, tudja a világ mi lett volna az eredmény” - mondta Usman az ESPN+ meccs utáni műsorában.

A UFC 294-en megrendezett mérkőzés volt Usman debütálása középsúlyban a promócióban. Bár a jövő még nem világos, Dana White, a UFC elnöke az MMA Junkie-nak és más riportereknek az esemény után elmondta, hogy nyitott arra, hogy Usman bármelyik súlycsoportban versenyezzen - amelyiket Usman jobban szereti.

„Ez rajta múlik. Ez a srác mindent megtett. Ha megnézed a karrierjét, nézd meg, mit tett, ő minden idők legnagyobb váltósúlyúja. Nem kap elég elismerést, felállt, elvállalta ezt a meccset középsúlyban. Bármit is akar csinálni, nekem megfelel” - mondta White a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Iratkozzatok fel!

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Videók