Usman a Chimaev elleni harcról: Senki sem akart lebeszélni róla

Átbeszélte azokkal a személyekkel a döntést, akikre számít ilyenkor.


A korábbi váltósúlyú bajnok, Kamaru Usman részletezte, hogy pontosan hogyan jött létre a veretlen Khamzat Chimaev elleni középsúlyú harc.

Usman azóta nem lépett ketrecbe, hogy márciusban a UFC 286-on egy trilógia mérkőzésen többségi döntéssel vereséget szenvedett Leon Edwards ellen címmeccsen. Az Edwards elleni vereséget követően az Auchi szülötte, Usman eredetileg bejelentette, hogy a sportágba való gyors visszatérést tervezi, és Chimaev a fő célpontja egy fogósúlyú mérkőzés keretein belül. Ehelyett a promóció a csecsen származású harcost Paulo Costa ellen akarta küldeni a UFC 294 társ-főmérkőzésére az Etihad Arénában. A brazil Costa azonban kénytelen volt visszalépni, egy csúnya bursitis fertőzés miatt a könyökében.

Ennek eredményeképpen a fent említett Usman és Chimaev összecsapása rövid határidővel került be az UFC 294-re - a korábbi bajnok pedig részletezte, hogyan is jött létre valójában az összecsapás, mindössze 10 napra rá.

„Izgatott vagyok, mert ez olyan, mint ha megnyerhetném a lottón az egymilliárd dolláros főnyereményt. Fel vagyok dobva. Csináljuk. Elsősorban mindig felhívom az edzőimet és felvetem nekik az ötletet. Senki sem akar lebeszélni róla. Szóval, azt mondtam, oké, hadd aludjak rá egyet. Nem akartam elhamarkodott döntést hozni és valami értelmetlen dologba beleugrani. Másnap úgy ébredtem, hogy készüljünk fel. Írtam egy sms-t Alinak (Abdelaziz), és azt mondtam: "Csináljuk meg"." - mondta Kamaru Usman a TMZ-nek.

Borítókép: Getty Images

Videók