Szaúd-Arábia megállíthatatlanul tör előre a sport világában

Az arab ország egyre jelentősebb sporteseményeket szerez meg.


A UFC 2024-ben új területetre fogja betenni a lábát, amikor is a szervezet Szaúd-Arábiába érkezik, hogy a sportolók ott is megküzdhessenek egymással.

Szerdán a UFC bejelentette, hogy az első eseményét az arab országban március 2-án rendezik majd meg a rijádi Kingdom Arénában. Ez nem egy számos gála lesz, hanem egy UFC Fight Night.

A mérkőzéseket azonban egyelőre még nem jelentették be, de egy sajtóközlemény szerint már nem kell sokat várni az összecsapások leleplezéséig, amiket a UFC vezérigazgatója, Dana White "az elkövetkező hónapokban" fog nyilvánosságra hozni.

Bár a UFC-nek ez lesz a debütálása Szaúd-Arábiában, azonban ez nem egy friss piac a küzdősportok számára. A Riyadh Season esemény a bunyók és a profi birkózás egyik virágzó célpontjává vált. Jake Paul és Tommy Fury tavaly októberben küzdött ott meg egymással, míg Tyson Fury és Francis Ngannou még ebben a hónapban készülnek összecsapni ugyanott.

Tavaly augusztusban jelentették be, hogy Szaúd-Arábia megállapodást kötött a PFL kisebbségi részesedésének megvásárlásáról, azzal a szándékkal, hogy a saját helyi közönségük számára is jelentős MMA-meccseket tudjanak elhozni.

Borítókép: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Videók